_
_
_
_

AGENDA

Exposicions, concerts, festivals...

CONCERTS

- Joss Stone. La cantant de soul de 22 anys ha venut més de vuit milions de discos i ha guanyat dos Brit Awards i un Grammy. Stone (a la imatge) presenta Colour me free dins la programació del Festival del Mil.leni. Palau de la Música (Avui, 21 hores) .

- Peret. L'Acadèmia de la Música acaba d'atorgar-li el Premio a Toda Una Vida però el rumber de Mataró, de 75 anys (a la imatge), continua actiu i estrena nou disc, De los cobardes nunca se ha escrito nada , on recupera temes com Cambalache i María de la O . Auditori. (Avui, 21 hores).

- Roberto Vecchioni. Músic i escriptor, és un dels valors consolidats de la cançó italiana. Abans d'obrir-se camí en solitari, va ser lletrista d'Ornella Vanoni i Gigliola Cinquetti. A Barcelona oferirà un recital antològic, després de ser guardonat amb el Primer Premi Cançó d'Autor del festival Barnasants.Luz de Gas (Avui, 21.30 hores).

- Parrita y Compañía. Una de les veus més famoses del flamenc actual. Presenta el seu últim disc, Trocitos de nuestra vida , que inclou -amb accent flamenc i el seu prodigiós cabal vocal- peces tan conegudes com Eres tú , de Mocedades. Liceu (Dijous, 11).

- Mozart per a petits. Dirigits per Eduard Iniesta, sis músics amb instruments de corda pinçada, acordió, clarinet, violí, veu i flugel interpreten Mozart. Auditori Barcelona (Dissabte, 13).

- Kari Ikon Quartet. Com molts dels seus companys nòrdics, el pianista presenta una música onírica. L'acompanyarà Marko Lohikari, un dels nous valors del jazz barceloní. Jamboree (Dissabte, 13).

- Bill Callahan. Una jornada intimista amb el cantautor nord-americà Bill Callahan que presentarà l'aclamat Sometimes I Wish We Were An Eagley . Abans, actuaran els catalans Bedroom. Sala Apolo (Dilluns, 15).

- Richard Hawley. L'exguitarrista de Pulp ha demostrat que també és un compositor de cançons profundes i lletres directes. Truelove's Gutter és el seu sisè treball. Sala Bikini (Dimarts, 16).

EXPOSICIONS

És el somni més important de la història. El 2008, quan es va complir els 45 anys del discurs que Martin Luther King va fer a Washington, on va pronunciar el seu "I have a dream", la frase que el va fer immortal, a la localitat de Sitges es va començar a pensar la idea de rendir-li un homenatge.

Així va néixer I have a dream ( Tinc un somni ), l'exposició que va arrencar a Nova York al gener del 2009, i que més tard va recórrer les ciutats de Detroit, Atlanta, Montgomery, Memphis i Chicago, on va ser vista per més de 300.000 persones.

Després del seu periple americà, l'exposició arriba a Sitges. 72 artistes plàstics i 39 escriptors com Sami Naïr, Andreu Alfaro, Arranz-Bravo, Louise Bourgeois, Luís Gordillo, Lee Pei, Valentí Fuster, Rosa Regàs, Richard Hamilton i un llarg etcètera, actualitzen en les seves obres una reflexió i una visió actual pròpies sobre el somni del líder afroamericà assassinat el 1968. L'exposició, que estarà oberta fins al dia 7 de març a l'edifici Miramar de Sitges, viatjarà després a altres ciutats espanyoles i europees. Tinc un somni. Sitges. Edifici Miramar. Fins al 7 de març.

LITERATURA

Casa Amèrica Catalunya, que aquest any se suma a la BCNegra, pren avui el relleu amb un cicle molt atractiu sobre la narcocultura, i el que és millor, amb la participació d'escriptors molt interessants. Avui intervindrà el mexicà Élmer Mendoza, que parlarà sobre l'estètica narco i la seva influència en diversos àmbits creatius. Mendoza, que va guanyar el Premi Tusquets amb l'excel.lent Balas de plata, és un renovador del gènere negre i sobretot del llenguatge. Amb el colombià Sergio Álvarez, autor de La lectora (RBA), són pioners en el tractament literari del narcotràfic. Álvarez tractarà demà de la narcoliteratura amb Mendoza i Lolita Bosch, que va viure 10 anys a Mèxic D.F.

El dijous 25 de febrer se centrarà sobre la visió del narcotràfic a la televisió. El cicle es tancarà l'endemà amb la projecció dels documentals Al más allá , de la directora Lourdes Portillo (EUA, 2008), i Al otro lado , dirigit per Natalia Almada (Mèxic-EUA, 2005). Totes les trobades són a les 19 hores. Narcocultura . Casa Amèrica (Còrsega, 299). Fins al 26 de febrer .- R. MORA

FESTIVALS

L'Emergència Fest torna amb el millor de l'escena emergent nacional i internacional. El crooner nord-americà Dent May, de 23 anys, presentarà el seu folk alegre i naïf, que recorda al de Jens Lekman o Jonathan Richman. El pop en català arriba al festival de la mà del duet Fred i Son i el seu repertori de cançons d'amor escrites al menjador de casa. Maria Rodés, que ha iniciat la seva trajectòria en solitari, tornarà a desplegar el seu folk dolç i melancòlic. El pop rock garatger dels barcelonins Mujeres ha agradat tant en els darrers mesos que ja han enregistrat el seu primer disc, de títol homònim i que presentaran dissabte. També actuaran els sevillans Pony Bravo i el seu rock de teixits psicodèlics; el cantautor Emilio José, que connecta l'herència gallega i el pop del moment; els catalans Bradien i els americans The Lichens. Emergència Fest II. Centre de Cultura Contemporània (CCCB). 13 de febrer.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_