_
_
_
_

Besa

Ramon:

Aquest que t'han donat és un premi endogàmic. És un premi endogàmic perquè el concedeix el Col·legi de Periodistes i el coorganitzen els grups editorials Planeta i Mondadori, juntament amb el Barça i els diaris El Periódico, Avui i aquest mateix: coses de la transversalitat. El veredicte destaca la teva "capacitat d'anàlisi que trascendeix el periodisme esportiu" amb articles "d'un alt nivell d'exigència", etcètera. A mi em sembla que la teva capacitat d'anàlisi és totalment inherent a l'ofici. Això, encara que avui soni carrincló, ens ho van ensenyar els bons mestres, entre ells el Manolo Vázquez Montalbán, a la memòria del qual es va instituir aquest premi fa sis anys. El Manolo el vam conèixer a finals dels 80, superant les respectives timideses, les nostres davant del pope i la no menor del pope envers els alevins esbalotats. Ens va ensenyar a mirar el futbol i a beure whisky com un tot. És a dir a mirar-nos el que passa, plantejar-nos les preguntes pertinents i impertinents del cas i si és possible tractar de trobar alguna resposta. I escriure el tot plegat amb passió per comunicar. A mitjans 90, recordes?, ens costava Déu i ajuda fer-lo escriure de futbol a la secció. El mestre estava per altres coses, però, això sí, no deixava mai de donar-nos un cop de mà davant un Barça-Madrid, quan de l'altra banda s'atrinxerava l'irreductible Javier Marías i ell assolia el comandament dels estols catalans. Però si no, ens deia que ho fes el fill del Gregorio, el Pàmies, que per l'època, amb totes les complicitats del mando , s'inventava l'inoblidable contestador del Doctor Culé, o bé el Guillem Martínez, pare d'un capità boix noi , el nom del qual he oblidat. Com també s'hi posava i s'hi continua posant quan toca el Vila-Matas i tants d'altres en actiu.

En aquesta època de canvis tecnològics i fusions empresarials, jo no sé quin Informe sobre la información hauria escrit el Manolo, si és que cal una segona part, que em temo que sí (en això no hem fet els deures). Però el que sí que sé és que el Manolo s'hauria alegrat molt que t'hagin donat el premi. Un premi endogàmic, però necessari en uns moments delicats per a aquest ofici: a las redaccions, en efecte fa temps que no estrenen whiskys.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_