_
_
_
_
_

[Entra Hamlet]

[Entra Hamlet]: Valgui l'acotació escènica per saludar, amb trompetes i a cops de canó, a l'estil Fortimbràs, el naixement de la nova revista mensual de teatre en català Hamlet , el número zero de la qual, encara calent, ens van posar a les mans ahir a la tarda durant la presentació de la publicació al teatre Romea -amb l'afegitó d'una simpàtica performance en què Ofelia li deia al príncep de Dinamarca "puto reaccionari", que ja és frase a Elsinore.

En aquest hivern de desventures, en què per no haver-hi no hi ha ni neu, l'aparició d'una revista de teatre i, a més a més, maquíssima (com va dir l'isabelí: "Qui que hagi estimat no va estimar a primera vista?"), és una notícia que s'ha de celebrar com Déu mana. Hamlet (6 euros) , que edita Arola, té com a director de continguts Damià Barbany i com a cap de redacció Santi Fondevila, és de format majestuós (s'ha de veure com llueixen les fotos a tota pàgina i color de Ros Ribas!), un disseny cuidadíssim, un paper digne del Primer Foli i uns articles interessantíssims, a càrrec de gent tan acreditada com Eduardo Mendoza, Joan Anton Benach, Begoña Barrena, Lluís Permanyer, Juan Carlos Olivares, Pablo Ley, Jordi Jané o Belén Ginart. Al primer número, un text de Mendoza sobre el fet teatral, entrevistes amb Sílvia Munt i Pippo del Bono, crítiques, informació del teatre català, de la resta d'Espanya i internacional, dansa, circ i una suggerent contraportada de Carles Santos que sembla remetre grosso modo (i valgui la paraula) a allò que "Dinamarca és una presó".

Els responsables de la publicació la van presentar des de l'escenari del Romea. Barbany caracteritzat com a Poloni (tot i que més aviat semblava una barreja de Puck i Garbancito de la Mancha) i Fondevila com el més improbable Hamlet de la història després de Winston Churchill. L'actriu Maria Molins va fer una Ofelia més aviat poc prerrafaelita.

Confiem que Hamlet, revista de les arts escèniques tingui una vida lliure dels remolins de l'existència, que no quedi en treballs d'amor perduts i triomfi sense cap mena de dubte. O sigui, molt d' [èxit] .

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_