Agenda
Teatre musical, concerts, dansa, cinema...
TEATRE MUSICAL
Rahul, un home jove, viatja des del seu poble natal fins a la gran ciutat a la recerca d'un futur millor. Enmig d'aquell món que desconeix, es troba amb la dona dels seus somnis, Priya, de qui es corprès.
Ésta es una història d'amor explicada vegada rere vegada però que Bollywood, amb el seu estil únic on s'uneixen la dansa, el teatre, la música i el cine, reescriu a cada muntatge.
Amb molta passió i amb els elements típics d'aquest cine asiàtic, l'espectacle Bollywood Love Story. A musical arriba al Teatre Victoria de Barcelona amb més de 30 persones sobre l'escenari, entre actors, cantants, músics i ballarins, per explicar-nos aquesta història d'amor al més estil razzmatazz -popular reality indi de concursos de ball-, protagonitzada per dos dels més reconeguts ballarins d'aquest país, Rahil Tandon i Rea Krishnatraye.
Durant noranta minuts, els balls enèrgics, els trepidants efectes visuals i el colorit exultant del vestuari aconsegueixen transportar l'espectador en un viatge exòtic pels atapeïts carrers indis, les festes religioses i les processons de carrer.
El muntatge, que es va estrenar el 2008 i que ha recorregut els escenaris de Suïssa, Alemanya, Àustria, Països Baixos i Sud-àfrica, és, segons els responsables, un espectacle "100% indi" ja que hi ha música en directe i una gran varietat de danses tradicionals de l'Índia, a més a més de temes composats per Ah Rahman, guanyador d'un Oscar per la banda sonora de Slumdog Millionaire . Bollywood Love Story . Teatre Victoria. Fins al 22 de novembre
FESTIVAL
El festival de música basca a Barcelona celebra aquest any la dotzena edició. De la música tradicional fins als elements propis del jazz o el rock, el festival ofereix fins a deu actuacions en directe a més d'activitats relacionades amb la música i la dansa. El grup de fusió afrobasca Hegokoak, la cantant folk Maddi Oienhart i els tallers de dansa i de txalaparta -instrument tradicional basc-, són algunes mostres de la varietat de propostes que ofereix el festival. La seva gastronomia prendrà protagonisme amb el Kantu Afaria, un sopar organitzat per Euskal Etxea on es podrà gaudir de l'autèntic ambient de les tavernes basques. Euskal Herria Sona 2009 . Del 30 d'octubre al 5 de desembre. Diversos espais
MÚSICA
Luis Eduardo Aute torna als escenaris catalans amb un espectacle "de petit format però de llarga durada", segons les seves pròpies paraules. Els seus seguidors podran escoltar els temes que formen la trilogia Auteretratos , a més d'algunes cançons en català. De fet, Aute, que està acabant de gravar el seu nou disc, Intemperie , ja té en ment el seu proper projecte: la creació d'un àlbum en català. Integrat per cançons originals, compta per fer-lo amb la col·laboració del seu amic i també músic Joan Isaac.
L'escenari triat per donar el tret de sortida a la petita gira, impulsada per la Diputació de Barcelona, és el Teatre Modern del Prat de Llobregat, iniciant el seu recorregut el 31 d'octubre. Visitarà els teatres de l'Hospitalet de Llobregat (6 de novembre), Manresa (14), Badalona (20) i Barberà del Vallès (11 de desembre).- C. D. L.
DANSA
El fruit de la col·laboració entre la Thomas Noone Dance, la companya de dansa resident al SaT! i el grup suec Norrdans es pot veure a partir de demà i durant tres dies en aquest teatre de Sant Andreu. El programa inclou la coreografia Sunday, Again, del noruec Jø Strømgren, interpretada per 12 ballarins de les dues formacions, i Can You Take Some of My Weight..? una peça que juga amb el significat del pes. Una oportunitat per poder gaudir de la dansa contemporània nòrdica. Després d'aquestes actuacions, les dues companyies inicien una gira per Suècia, amb 15 representacions, que conclourà el gener a Estocolm. Norrdans / Thomas Noone Dance. SAT (del 30 d'octubre a l'1 de novembre)
CONCERTS
- Over the Rainbow . La banda de heavy creada als anys 1970 per Ritchie Blackmore, l'exguitarrista de Deep Purple, arriba a Barcelona presentant la gira que ha fet reunir quatre dels seus membres i que els portarà per Europa. (Razzmatazz, 22.00 hores).
- The Sundays Drivers . Els madrilenys vénen a Barcelona per presentar el seu quart disc, The End of Maiden Trip . Els avala l'anterior treball, Tiny Telephone, que gràcies a Do it , va ser banda sonora de sèries televisives i anuncis comercials assolint un gran reconeixement. (Sala Apolo, divendres 30 d'octubre).
- Maria del Mar Bonet i Raimon . Les figures de Raimon i Maria del Mar Bonet són sinònim d'unió entre les cultures del Mediterrani. Inaugurant novembre, el músic valencià compartirà escenari amb la mallorquina M. del Mar Bonet. Una unió cordial entre els territoris de llengua catalana que representen. (L'Auditori de Cornellà, diumenge 1).
EXPOSICIÓ
La recent inaugurada Galeria Tagomago presenta avui l'últim treball del fotògraf Manel Armengol. El paisatge islandès és l'objecte de la mostra Terrae , on la particular mirada de l'autor es combina amb la subtilesa i la profunditat proporcionades per la fotografia en blanc i negre. Vint imatges inèdites de gran i mitjà format que es complementen amb el recull de la sala 2: una trentena d'instantànies en blanc i negre i color, de la seva època als Estats Units. Són imatges d'alts contrastos i colors vius on es barregen l'arquitectura de Nova York i alguns personatges representatius dels anys 1970, com Divine o Andy Warhol a l'Studio 54. La Galeria Tagomago és el projecte personal dels col·leccionistes Vicenç i Valérie Boned, que amb ella han volgut oferir al públic un espai dedicat a la seva gran passió: la fotografia contemporània. Terrae. Galeria Tagomago. Fins al 7 de desembre
FOTOGRAFIA
Després de més de 35 anys investigant, Josep Guiolà (Arbúcies, 1944) presenta al Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies, la Gabella . Ba-tecs de colors , una sèrie de 41 fotografies fetes sense càmera, producte de la fotosíntesi, dedicada a flors i plantes. Guiolà utilitza una tècnica antiga, que adquireix una dimensió molt especial en les seves mans: premsa una espècie botànica entre un vidre i el paper fotogràfic en blanc i negre i ho exposa al sol durant un temps determinat. El producte que obté és la plasmació d'una imatge que permet identificar l'objecte, però aporta elements i colors subjugants. Ba-tecs de colors . Museu Etnològic del Montseny. Arbúcies. Fins al 9 de novembre.- M. S.
CINEMA
Els aficionats als telefilms i a les sèries de televisió tenen una cita a la ciutat d'Igualada des de dimecres que ve a la sèptima edició del Festival Europeu de Telefilms Zoom. A l'edició d'aquest any s'han programat 30 produccions que s'exhibiran durant els quatre dies del festival, moltes de les quals de països com Alemanya, Bèlgica Àustria o França, però també nou catalanes, com l'estrena del primer capítol de La sagrada família, la sèrie de Dagoll Dagom que emetrà TV3.
El festival, que aquest any té un pressupost de 80.000 euros, el va inaugurar Violetes (a la imatge); la història, protagonitzada per Mercè Sampietro, d'una funcionària de presons que intenta ajudar una jove reclusa a demostrar la seva innocència. Per celebrar els 50 anys de TVE a Catalunya, el festival projectarà La plaça del diamant i La saga dels Rius , dos clàssics de Sant Cugat per recordar. A més, es lliurararan els Premis a la Trajectòria a Antonio Ozores, Mariví Bilbao i a la productora Mundo Ficción, i la jove actriu Aida Folch rebrà el guardó que reconeix la tasca de joves actrius amb gran projecció. Zoom. Igualada (entre el 4 i el 8 de novembre)
MÀGIA
Res per aquí, res per allà. El nou espectacle del mag Hausson s'inspira en la bellesa de les imatges i coreografies creades per Busby Berkeley als principis dels anys 30 i recrea l'ambient d'elegància i glamur que l'imaginari de Hollywood va crear com a contraposició al crac de la borsa de 1929.
A l'espectacle, els efectes màgics sorgeixen en relació amb les imatges creades per Berkeley per a les pel·lícules: 42nd Street , Gold Diggers , Footlight Parade i In Caliente . L'espectacle arrenca amb un homenatge a El Cantor de Jazz (1929), la primera pel·lícula sonora de la història del cinema, i al seu protagonista Al Jolson. Piso de charol. Espai Brossa. Fins al 6 de desembre
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.