_
_
_
_
_

Agenda

Festival de Teatre Gestual, música, cinema alternatiu i documental...

Mim. La tardor és també temporada d'encontres culturals. És el cas del Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual, COS, que ahir va començar a Reus la seva onzena edició. Durant cinc dies aquest festival omple els teatres de la ciutat, -el Bartrina, el Fortuny, el Bravium i quatre sales més-, de cossos i objectes en moviment amb la idea d'expressar sentiments més enllà de la paraula.

Hi ha programats més de vint espectacles que porten a la capital del Baix Camp actors i companyies nacionals i internacionals. És el cas dels catalans Javier Villena, el Taller d'alumnes de l'Institut del Teatre i La Gata Borda. També hi seran el grup Vol Ras, que presenten el seu espectacle Canguelis, on tres persones busquen solucions a un problema comú: la por; la intèrpret d'Euskadi Marie de Jongh, que combina el seu treball amb titelles, o els madrilenys Producciones Yllana. Entre els grups internacionals destaquen els francesos Cie. Aidas, que presenten un homenatge al mim de fama mundial mort l'any 2007 Marcel Marceau; els polonesos Teatre Wegajty, o els alemanys Familia Flöz.

Tancarà el festival l'inclassificable Albert Vidal amb Joan de l'ós, un espectacle a mig camí entre el concert i la representació teatral, lligat amb tècniques d'estilització d'altres gèneres de teatre popular. 11è Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual, COS. Reus (diferents teatres de la ciutat). Del 22 al 26 d'octubre. www.cosreus.org.

CANÇÓ

Lax'n'Busto. La formació d'El Vendrell celebra els seus 23 anys en el món de la música amb un nou treball, Objectiu: la lluna. El disc, el número 11 del grup, que apareixerà dos anys després de Relax, amb què estrenaven nou volcalista, Salva Racero, veurà la llum a finals d'aquest mes. Els seguidors més impacients de la banda tenen el pròxim divendres una cita amb l'Espacio Movistar, on podran disfrutar de les seves noves cançons. Lax'n'Busto. Espacio Movistar. Campus Diagonal. 24 d'octubre.

RUMBA

El secret del 'ventilador'. És un gènere jove, molt barceloní, creat per l'esperit festiu dels gitanos catalans i resultat de la fusió del rock d'Elvis i els sons de les velles bandes cubanes, segons diuen els que en saben del tema. Per apropar el gran públic als 50 anys d'història de la rumba catalana, res com deixar-se caure per l'exposició Les mil i una rumbes, que recull les grans cançons i els noms (de Peret -foto- a Muchachito) d'aquest estil i repassa el seu abecedari: palmes, guitarra, caló... Com a complement s'ofereixen classes de ball (25/10) i un taller de demostració d'instruments (08/11). Fins al 9 de novembre, al Museu de Badalona (pl. Assemblea de Catalunya, 1). www.museudebadalona.cat. -F. R.

CINEMA

Cinema de l'altra riba. Sant Feliu de Llobregat obre una finestra a una producció audiovisual amb poca presència a les pantalles catalanes a través de la II Mostra de cinema àrab i mediterrani de Catalunya, organitzada per Sodepau i CineBaix en col·laboració amb el festival de cinema àrab de Beirut. El programa inclou 17 títols (llargmetratges, curts, ficció, documental i animació) de realitzadors d'Egipte, Marroc, Algèria, Líban, Qatar, Tuníssia i territoris palestins. Una de les pel·lícules que s'hi mostren és la franco-algeriana Délice Paloma (a la imatge, un fotograma), de Nadir Moknèche. L'actriu marroquina Nadar Alami i l'algeriana Nadia Vaci, celebritats al món àrab, assistiran a la mostra com a convidades. Cinebaix. Batllori, 21. Sant Feliu de Llobregat. Del 23 al 26 d'octubre. www.cinebaix.com. -B. G.

DOCUMENTAL

Documental. Cap altra part de la ciutat s'ha transformat tant en els darrers anys com Poblenou. Jacobo Sucari ha realitzat el documental La ciutat transformada, sobre alguns d'aquests canvis, en un format original: en tres pantalles es projecten de forma simultània la transformació del territori, de les persones i la història d'aquesta zona de Barcelona. El documental recull el debat sobre Can Ricart amb la intenció de suggerir nous punts de vista d'un conflicte que ha servit para revifar el debat a l'entorn de temes de vital importància ciutadana. La ciutat transformada. CaixaForum. Fins al 8 de desembre

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_