_
_
_
_

Estiu

Si parlem en termes televisius, a la temporada estiuenca floreixen, invariablement, dues espècies: les reposicions i els substituts. Si fem una ràpida ullada a la graella de TV-3 de dilluns a divendres, en trobem dos exemples clars. A primera hora, Els matins d'estiu, variant del programa que condueixen Josep Cuní i Lídia Heredia, que han passat el relleu a Espartac Peran i Ariadna Oltra. I en horari de sobretaula, tenim ocasió de tornar a gaudir o patir, tot va a gustos, de les tronades historietes protagonitzades per Joan i Roger Pera a 13 anys...i un dia, una comèdia de situació que es va estrenar fa uns mesos amb molt bons resultats d'audiència i que, com mana la tradició de la casa, ara es torna a esprémer per treure'n el suc que encara en pugui quedar.

De tant en tant, enmig de la calor també floreix alguna novetat. Un dels fruits de la collita d'enguany és Vacances pagades, el magazín estrenat dilluns en la franja ocupada fins ara per El Club. Si l'any passat el programa que presenta Albert Om es va continuar emetent durant els mesos de juliol i agost amb l'equip de reserva al front, ara han marxat tots a descansar. I el forat que deixen s'ha volgut omplir amb cares noves, fórmules lleugeres i pretesament divertides i una estructura picadeta, de seccions fraccionades que busquen fidelitzar l'espectador mantenint la tensió sobre els continguts.

Sandra Barneda, amb una trajectòria diversa que va des dels informatius a comentarista de realities, passant per la ràdio i la premsa escrita, assumeix la responsabilitat de conduir a bon port l'espai durant el seu mes i escaig de vida. Just el temps necessari per servir de parèntesi entre la programació regular de la cadena. Barneda és qui en porta les regnes, però comparteix les tasques de presentadora amb Jordi Amenós. Macos i simpàtics, des del primer moment han jugat amb ironia la química que s'exigeix a tota parella de presentadors. Amb el risc que, de tant dir-se com n'estan de contents de ser l'un al costat de l'altra i quin privilegi tenir-se respectivament de companys, poden acabar fent-se una mica pesats.

Vacances pagades ofereix una barreja d'actualitat i entreteniment, tractant sense gaires distincions l'una i l'altre. Té unes seccions bastant definides, amb uns reporters que es miren el món des de la curiositat, però que no se n'acaben de sortir en el desenvolupament, bé sigui per la manca de profunditat, bé perquè les contínues interrupcions no els juguen a favor, perquè si bé podrien funcionar si es parlés d'algun tema que admet la fragmentació en busca del suspens, no ho fan quan es tracten assumptes de poc gruix, com les meduses o els hotels de luxe per a gossos.

Hi ha també una caçadora de tendències que assegura odiar tot allò fashion, interpretat per una histriònica Yolanda Ramos de registre massa forçat. I una aportació pròpia del programa, que busca fer riure l'espectador a partir d'una drecera tan senzilla com és la provocació gratuïta, amb uns ciclistes que es passegen despullats per diferents poblacions catalanes. No són l'única concessió al pit i la cuixa, també els ensenyen els vigilants de la llengua, paròdia d'aquells famosos socorristes en biquini i banyador. El millor del programa és el reeixit imitador del crític televisiu Ferran Monegal, que en broda la veu i les maneres. I així, entre retalls sense gaire substància que se serveixen amb voluntat explítica de fer gràcia, la qual és la manera menys eficaç per aconseguir-la, l'equip de Vacances pagades anirà passant l'estiu a TV-3, amb el risc, si no s'hi esmeren, que l'audiència enyori les reposicions o els substituts.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_