_
_
_
_
_

Agenda

Dansa al carrer, jazz sota la lluna, cinema i teatre...

Dansa per a tothom. Apropar la dansa contemporània a tots els públics és l'objectiu amb què es va crear el Festival Internacional de Dansa en Paisatges Urbans Dies de Dansa, que arriba ara a la dissetena edició. Durant quatre dies, carrers i places de Barcelona, Mataró, Sitges i Sabadell acolliran les actuacions de 39 companyies, en una programació que enguany es concentra especialment en el hip hop i el breakdance. La catalana Ariadna Estalella, guanyadora del certamen coreogràfic de Maspalomas; la cambodjana Yiphun Chiem, que barreja les coreografies urbanes amb la dansa tradicional del seu país, el ballarí francès Salah i l'alemany Storm són alguns dels artistes representatius del més nou en aquesta disciplina que es podran veure sota el paraigües del festival, que forma part de la programació del Grec. Un dels grans atractius de Dies de Dansa és el caràcter gratuït de les actuacions, que any rere any es converteix en un poderós reclam per a un públic multitudinari, en espais tan diversos com ara el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, el Palau de Miramar de Sitges i la plaça de l'Ajuntament de Mataró. La programació completa es pot consultar al web www.marato.com. Del 4 al 8 de juliol. -B. GINART

NITS DE LA PEDRERA

Jazz sota la lluna. L'arquitectura de Gaudí i el jazz són els ingredients bàsics del còctel nocturn que la Pedrera torna a servir aquest estiu. Demà i dissabte actua a les golfes de l'edifici el nou quartet d'Andreu Zaragoza (foto), que fa servir el hammond com a element estructural en les seves actuacions i amb un repertori que vol trobar la complicitat del públic. La Pedrera. Passeig de Gràcia, 92. Demà i dissabte, a partir de les 21.00 hores. (obrasocial.caixacatalunya.es). -F. R.

LA CALDERA EXPRESS

Ballarins. La programació del Grec arriba a l'espai de dansa La Caldera amb un programa triple. La Caldera Express mostrarà el fruit de la col·laboració de set ballarins i un músic catalans amb el coreògraf nord-americà Jeremy Wade, en forma d'un espectacle en procés. Wade oferirà també una de les seves coreografies més aclamades, Glory. La segona proposta és la presentació de Vitrinas III, l' espectacle del ballarí i coreògraf Alexis Eupierre. Finalment, el col·lectiu de creadors Àrea Tangent i el músic Ignasi Terraza oferiran una combinació de jazz i arts escèniques. La Caldera. Torrent d'en Vidalet, 43. Del 3 al 19 de juliol. -B. G

CONCERTS, CINEMA I ANÍS A BADALONA

Cultura a la fresca. Arriba la calor i no deixen de florir les propostes culturals a la llum de la lluna. Demà a Badalona (21.30 h), la fàbrica d'Anís del Mono obre les seves portes per oferir visites nocturnes, música en viu, i una copa. Manel Barea i Martí Guaster són els encarregats de pujar a l'escenari aquesta vegada per tocar al piano i al clarinet aquelles cançons de pel·lícula que ens han marcat. El cicle porta per títol de De Casablanca a Philadelphia. Aquesta nit hi ha cinema a la platja amb la pel·lícula Un funeral de muerte i, a més, el concert de jazz al Zorrilla del bateria Al Foster, que va formar part de la banda de Miles Davis durant 13 anys. Nits d'estiu. Diversos espais de la ciutat (badalona.cat). -F. R.

CAIXA FORUM

Interpretant Shakespeare. Caixa escena és un projecte que proporciona a grups d'estudiants tot el material necessari perquè preparin el muntatge d'una obra teatral durant el curs. Els alumnes de l'IES Picasso de Barcelona (foto) van escollir Romeo i Julieta, de Shakespeare, i dimecres vinent representen la seva versió contemporània del clàssic. L'oferta nocturna es completa amb l'actor Karra Elejalde, que proposa una sessió que barreja el misteri, la faula i l'humor; i la música electrònica del duet Eedl. Caixa Fòrum (Marquès de Comillas, 6-8). A les 19.00 (obrasocial.lacaixa.es). -F. R.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_