_
_
_
_

Agenda

Creació escènica, Festival de Cinema Jueu, titelles...

Experimentació a Olot. Un gos de porcellana taronja enmig d'una natura feréstega convida a pensar que el paisatge i l'entorn seran de nou el punt de partida del Panorama d'Olot, festival de creació escènica i experimental que serveix d'aparador per a emergents. L'any passat van recrear una icona local, la fumarola del volcà Montsacopa, i enguany li arriba el torn a un producte genuïnament olotí: els sants i la imatgeria religiosa. De fet, el festival convida a treure al carrer sants i altres objectes de devoció a l'acció fotogràfica I tu, a qui t'encomanes?. El festival s'encetarà amb l'obra teatral Com a pedres, de la companyia El Pont Flotant, una reflexió sobre el pas del temps. Entre altres propostes, la companyia El retrete de Dorian Gray portarà l'espectacle Blazek, que parla sobre el món dels siamesos; Onírica Mecánica mostraran EcO, un espectacle de dansa, teatre i circ, i la còmica Rachel Arieff farà cantar el públic amb el seu Antikaraoke de més de 500 cançons. A més, els Trapu Zaharra ofereixen El pisito, un muntatge de teatre al carrer sobre dos homes separats que es veuen obligats a compartir una caravana. També es podrà gaudir d'un tastet de Sirenas a la plancha, que Sol Picó presentarà a l'Expo de Zaragoza. El 30 de maig es farà la Gala de Panorama, durant la qual es donarà a conèixer el guanyador de la Beca Incubadora, a la qual aspiren més de 30 projectes. Panorama. Del 26 de maig a l'1 de juny a diversos espais d'Olot (Girona). www.pnrm.net. - N. IGLESIAS.

PANTALLES

Cinema Jueu. L'estrena de Mein Führer (imatge), comèdia de Dani Levy que va trencar tabús a Alemanya en fer humor amb la figura de Hitler, és una de les joies del cartell del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, que a més de les projeccions de pel·lícules de ficció i documentals inclou un apartat d'activitats paral·leles, entre les que destaquen unes conferències a La Central del Raval on es tractaran, entre altres temes, la història del yidish i la literatura sefardita. Del 27 de maig al 8 de juny. Diversos espais de Barcelona. www.fcjbarcelona.org.

ART

Nebot de Picasso. Malgrat els seus orígens familiars -era nebot de Picasso-, la vida del pintor José Vilató Ruiz (1916-1969) no va ser gens fàcil. De molt jove va conèixer els horrors de la Guerra Civil i del camp de concentració d'Argelès, on va estar reclòs. En les seves obres va retratar el seu periple vital i ara la Fundació Vila Casas ha recopilat en una exposició aquells treballs de l'autor, conegut com J. Fin, que es van salvar dels bombardeigs que va patir el seu estudi de Barcelona a finals dels anys trenta. 'Fin a les col·leccions de Barcelona'. Espai VolART. (Ausiàs March, 22). Fins al 28 de juny. Barcelona. www.fundacionvilacasas.com. -F. R.

DANSA

Novells. El desig de donar visibilitat a joves creadors que inicien el seu recorregut en el món de la dansa impulsa el cicle BCSTX, una iniciativa del Mercat de les Flors amb la complicitat del Teatre Tantarantana. Cada un dels vuit treballs seleccionats es presenta dos dies a la sala alternativa barcelonina: s'afavoreix així la proximitat entre l'artista i el públic, i al mateix temps s'allibera el creador de la pressió d'estrenar en un teatre gran. Entre les propostes programades hi ha La importancia de contenerse, de Montse Roig, i el joc d'improvisació Quien esté libre de pecado, que levante la pata, de Dory Sánchez. Teatre Tantarantana (De les Flors, 22). Barcelona. Fins al 31 de maig. -B. G.

MÓN INFANTIL

Titelles del Brasil. La companyia brasilera Anima Sonho, amb un quart de segle de trajectòria, fa una breu escala a Barcelona per presentar les seves Bonecrônicas. Titelles de manipulació directa i de fil composen el repertori de personatges d'aquest collage d'històries i escenes recollides per la companyia en el seu llarg pelegrinatge artístic per Llatinoamèrica. Un espectacle per a tota la família amanit amb humor absurd i música. Teatre Gaudí Barcelona (Sant Antoni Maria Claret, 120). Avui i demà, 18.30 hores. -B. G.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_