_
_
_
_

Agenda

Concerts, teatre, cultura en la web...

Concerts als carrers. Música amb accent català i de tots els estils, des del flamenc i el jazz al rock i el hip hop. L'oferta de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca no deixa de créixer cada any, però sense oblidar un dels seus principis fundacionals: el suport als grups emergents. En la seva novena edició, que comença avui, destaquen propostes de mestissatge musical com el concert que oferiran els grups Les Madeleines (Perpinyà) i Dúmbala Canalla (Catalunya), ple de referències a les fanfàrries sonores dels Balcans. També tenen un especial interès les actuacions dels Fanga (Montpeller), experts en afrobeat a l'estil de Fela Kuti, i els Pistons Flingueurs (Tolosa), que aposten pel funk d'última hora. El mestissatge de diverses músiques del món també marca el repertori de grups com Calima, Zulu 9.30 o Arangu, entre d'altres, també presents al cartell de la Fira. Els escenaris dels concerts es reparteixen per tota la població i inclouen alguns ja clàssics, entre els quals figuren el Parc de la Formiga i el de la Plaça de Voltes. A la Rambla de Sant Antoni s'ha preparat, a més, una atractiva programació de músiques urbanes on l'escena alternativa agafa tot el protagonisme de la mà de Las Furias, amb el seu punk garatge, o dels OVNI, que practiquen un addictiu dance rock, entre d'altres propostes. I això sense deixar de banda un dels trets d'aquesta fira, el seu gust pels espectacles itinerants, en aquest cas encapçalats per l'alegria sonora de formacions com els DHOAD, integrada per gitanos del Rajhastan, i les batucades de Timbalao i Vallsamba. Malgrat que hi ha de tot, cal destacar també la presència al cartell de la trobada de Kevin Johansen, Jaume Sisa, Cesk Freixas, Jabier Muguruza, La Banda del Surdo o Electroputas, entre d'altres. Com es veu, no falta on escollir. Fira de Música al Carrer de Vila-seca (Tarragonès). De l'1 al 4 de maig. www.firacarrer.cat.

ESCENES

Del paper a l'escenari. L'any 1966, l'escriptor Jaume Sorribes debutava en la literatura catalana amb una primera novel·la cridada a fer història. Els lectors i el pas del temps li han donat la raó. El zoo d'en Pitus s'ha convertit en el tercer llibre en català més venut de la història, amb més de 30 edicions i una llarga vida no només en paper. Els seus entranyables personatges, que ja van ser portats al cinema per Mireia Ros, arriben aquest diumenge als escenaris de la mà de la companyia Tutatis, que n'ha fet una versió situada en una llibreria, on els nens descobreixen la fascinació per la lectura. Maica Verdejo, Álex Sánchez, Óscar Jarque i Mario Larubia són els intèrprets del muntatge, dirigit per Daniela de Vechhi a partir del guió d'Ainoa Martínez. L'obra es representarà al Teatre Poliorama de Barcelona fins al 25 de maig dintre de la programació per al públic familiar d'Únics Produccions. Un muntatge ideal per aconseguir que els més petits comencin a tenir afició teatral. 'El zoo d'en Pitus'. Teatre Poliorama (Rambla dels Estudis, 115). Barcelona. Del 4 al 25 de maig. -B. G.

INTERNET

Cultura al dia. Cinc anys després d'obrir una pàgina web dedicada exclusivament al panorama cultural de la ciutat, l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) l'actualitza i la reconverteix en el nou Canal Cultura (www.canalculturatv.cat). A més d'oferir tota la informació cultural de l'àrea metropolitana en català i castellà, la nova plataforma inclou continguts audiovisuals en forma de breus reportatges, desenvolupats en col·laboració amb Barcelona Televisió. Aquests reportatges, juntament amb un butlletí que reuneix una selecció diferent cada dia de les propostes més destacades de la jornada, s'emeten exclusivament en català. Així mateix, hi ha noves seccions dedicades a la cultura emergent (La Factoria), les recomanacions de personatges coneguts (Pistes) i les rutes urbanes (Autoestop). Una altra novetat és que, a més dels habituals apartats temàtics (arts escèniques, museus i patrimoni, art, arquitectura i disseny, cinema i audiovisuals), s'ha organitzat la informació en base a eixos sensorials sota epígrafs com 'per assaborir', 'per experimentar' o 'per moure's', entre altres. D'aquí que a la pantalla inicial de la nova pàgina web aparegui el següent lema: "la cultura amb els cinc sentits". La memòria del que ha passat a la ciutat, per a tots aquells que s'ho van perdre, també té el seu espai en l'apartat 'per recordar'. -ROBERTA BOSCO

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_