La Rebotiga
Arquitectura de llibertat, naixement del Teatre Malic, ficció televisiva...
Edificis sensibles als estats d'humor
Sota la direcció de José Miguel G. Cortés, a la passada Quinzena d'Art de Montesquiu, celebrada a Vic entre el 8 i 14 de juliol del 2006, experts de diverses disciplines van discutir noves solucions arquitectòniques per aconseguir que les ciutats es converteixin en llocs de llibertat i convivència de tots els grups socials, per minoritaris que siguin. En definitiva, projectes alternatius que somien "edificis sensibles als estats d'humor" i "ciutats on el desig remplaci l'avorriment i la niciesa". Sota les llambordes, la platja. José Miguel G. Cortés (ed). H. Associació per a les Arts Contemporànies i Eumo Editorial. 294 pàgines. 20 euros.
La primera sala alternativa
L'autor explica el naixement del barceloní Teatre Malic, "la primera sala alternativa del país", les seves originals propostes escèniques, i com després de 18 anys d'activitat va tancar per problemes econòmics. Autobiografia d'un titellaire que també parla dels fets del temps que ha viscut, des de la Revolució dels Clavells portuguesa a la fi de la Unió Soviètica. El llibre va acompanyat de fotografies que il·lustren la bellesa d'un ofici màgic i artesà en perill d'extinció. Malic. L'Aventura dels Titelles. Toni Rumbau. Arola Editors. 269 pàgines. 20 euros.
Una identitat nacional de ficció televisiva
Un assaig que defensa que les "sèries de ficció esdevenen també un mecanisme de la construcció de la identitat nacional". El treball de l'autor es basa en una investigació portada a terme sobre la ficció catalana produïda i emesa a Televisió de Catalunya entre 1994 i 2003. L'anàlisi tracta els usos lingüístics, les representacions territorials i els afers socials que apareixen a les sèries de ficció, entre d'altres temes que configuren l'imaginari col·lectiu creat pels programadors televisius. Sèries de ficció i construcció nacional. Enric Castelló. Publicacions URV. 218 pàgines. 19 euros.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.