_
_
_
_

Agenda

Santiago Auserón, Picasso, concert pel futur d'Haití, teatre...

Santiago Auserón & Big Band. Diu Santiago Auserón que la seva carrera és ambigua i indefinida. Té raó. Primer va abraçar el pop-rock amb Radio Futura i va marcar època. Després va incorporar al seu repertori, convertit ja en Juan Perro, tota la força de la música cubana. Ara fa un pas evolutiu més gràcies a l'associació artística amb Enric Palomar i l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. Palomar és el responsable dels nous arranjaments d'alguns clàssics urbans d'Auserón, com Veneno en la piel, Semilla negra i El tonto Simón, entre d'altres. La veu del líder de Radio Futura i l'impuls de la jove orquestra barcelonina broden un espectacle a L'Auditori que revisa el passat amb humor i sense nostàlgia. Auserón va explicar ahir a la presentació del concert que necessita més temps per gravar un disc amb temes nous, malgrat que va assegurar que aquest no és un bon moment per la música que vol defugir la vulgaritat: "Vull fer cançons que serveixin per alguna cosa, sempre en el terreny fronterer de la música popular i la investigació poètica". Santiago Auserón & Original Jazz Orquestra Taller de Músics. L'Auditori (Lepant, 150). Barcelona. 17 de maig, 22.00 hores.

DIVERSITATS

'Fragments de l'Obra gràfica de Picasso'. L'exposició reuneix les sèries de dibuixos de Picasso Els saltimbanquis, El magnífic cornut i El tricorni, juntament amb el gravat Àpat frugal (1904). Fòrum Berger Balaguer (Rambla Nostra Senyora, 6). Vilafranca del Penedès. Fins al 27 de maig.

De famílies. Les relacions familiars són el tema comú d'un cicle d'espectacles organitzat pel Teatre Tantarantana amb el títol de De portes endins. L'inicia Efectes secundaris, un muntatge amb text i dramatúrgia d'Ada Vilaró dirigit per Ricard Gàzquez, on es mostra com una quotidiana successió de fets aparentment intrascendents pot desencadenar una crisi per a un matrimoni i la seva filla. Teatre Tantarantana (De les Flors, 22). Barcelona. Efectes secundaris, del 21 de maig al 17 de juny. - B. G.

'Unes veus'. Actriu de llarg recorregut en el món del doblatge i del teatre, Marta Angelat va decidir quedar-se a peu d'escenari per dirigir aquesta obra de Joe Penhall protagonitzada per un noi malalt d'esquizofrènia que acaba de sortir d'un psiquiàtric. Societat Diadema (Sant Antoni, 30-32). Corbera de Llobregat. 19 de maig, 22.00 hores. -B. G.

Haití. Un debat sobre el futur d'aquest país caribeny i un concert de percussionistes per promoure la solidaritat. Organitza l'ONG Diyite. Xerrada a la Casa Amèrica de Catalunya (Còrsega, 229). 17 de maig, 20.00 hores. Concert a Luz de Gas (Muntaner, 246). 18 de maig, 21.00 hores. Barcelona - F. R.

DISCOTECA

'Tornassol' (Picap), de Manel Camp. Després de diferents treballs més adreçats al món de la música popular i clàssica, Manel Camp presenta un nou disc eminentment jazzístic, un dels més jazzístics de la seva ja llarga carrera. Tornassol barreja un jazz modern, elegant i magníficament executat amb influències que van de George Gershwin a la música popular catalana (un dels camps als quals millor sap acostar-se el pianista i compositor del Bages). En aquesta aventura l'ajuden el trompetista Mateu Simon, el contrabaixista Horacio Fumero i el bateria (també manresà) Lluís Ribalta.

-MIQUEL JURADO.

'Oulad Fulani Ganga' (Ventilador), d'Abdel-Jalil Kodssi. Un històric de la defensa de la música nord-africana entre nosaltres, primer com a membre dels grups Mlouk el Hawa i Nass Marrakech i, des de 2002, com a solista. Aquest és el segon disc del cantant marroquí establert a Barcelona. Produït per Javier Més (tota una garantia). El misticisme i l'espiritualitat es barregen amb ritmes potents i les sonoritats africanes amb instruments occidentals. -M. J.

RECOMANAT

Per definir el seu estil sobre el ring, el boxejador Cassius Clay va dir en una ocasió que era capaç de volar com una papallona i picar com una abella. El cicle de cinema Xcèntric projecta diumenge Muhammad Alí, el más grande (1964/1974), un documental de William Klein sobre el llegendari púgil. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5). Barcelona. 20 de maig, 18.00 hores. -F. R.

NOVA VEU

Res és el que sembla. Ningú es troba al lloc on desitja. Un món de mentides i secrets. Això passa a L'olor sota la pell, la primera obra teatral de Marta Buchaca. L'espectacle -dirigit per Juan Carlos Martel i interpretat pels actors Manel Dueso, Jaume Bernet, Isaac Alcalde i Bàrbara Roig- parteix d'una idea que obsessiona la jove dramaturga: la temptació de deixar-ho tot i començar de nou en un lloc diferent, com si la fugida fos el millor camí per resoldre una situació de crisi. L'obra se centra en una parella que s'instal-la en un petit poble del Pirineu on els ofereixen una casa gratis a canvi de què el seu primer fill creixi allà. Aviat descobriran que busquen el paradís en un lloc gens idíl·lic. Sala Beckett (Alegre de Dalt, 55 bis). Barcelona. Fins al 10 de juny. -B. G.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_