Agenda
Art digital, música senengalesa, vida a l'època romana, pop independent...
Publicacions digitals d'art. Internet és un contenidor on sembla que tot té cabuda. Per això es fa difícil destriar a la xarxa la bona informació. Les publicacions digitals serioses, però, tenen cada cop més qualitat. En el camp de l'art, sobresurt la revista electrònica Carnet, de la Fundació Miró. Per accedir als seus articles i crítiques només cal punxar sobre la icona d'informació del lloc web del museu (www.fundaciojmiro.es). Allà es troben tots els números publicats fins ara. Si bé els seus continguts estan lligats amb les activitats de la Fundació, els articles els escriuen especialistes que aporten una gran quantitat d'informació inèdita. També és molt interessant la revista A-Desk (www.a-desk.org), que ofereix entre els seus continguts, a més d'articles i crítiques, una agenda amb tota l'actualitat artística a Barcelona (inauguracions, conferències, exposicions, recomanacions, adreces...). Com en el cas anterior, la publicació és d'accés lliure i per les característiques pròpies del medi permet la interactivitat del lector. Per últim, també és una bona opció donar una ullada a la pàgina web e-barcelona.org (http://e-barcelona.org/), un fòrum cultural on s'aboquen molts articles publicats a la premsa escrita i que ofereix molta informació de llocs de la xarxa per estar a l'última.
ESCENES
Barricada. Porten 25 anys de carrera a l'esquena, però els Barricada, formació liderada pel carismàtic El Drogas, encara tenen força per donar lliçons de rock autèntic. La seva gira ja és un dels grans èxits de l'any.
Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113). Barcelona. 6 d'abril, 21.30 hores.
Veu del Senegal. N'de'ye Fatou Tine, coneguda amb el nom artístic de Titi i descoberta pel cantant Youssou N'dour, s'ha convertit en l'ambaixadora a Europa de la música senegalesa.
La Mirona (Amnistia Internacional, s/n). Salt. Girona. 6 d'abril, 22.00 hores.
Clap (Serra i Moret, 6. Polígon Pla d'en Boet). Mataró. Barcelona. 7 d'abril, 22.00 hores.
Salamandra (avinguda Carrilet, 301). L'Hospitalet. Barcelona. 8 d'abril, 22.00 hores.
Els darrers mots de Crist. El 1786, Joseph Haydn va compondre Les set darreres paraules de Crist a la Creu per acompanyar les meditacions sobre la Passió. És un dels grans oratoris del segle XVIII i una de les obres que té més versions instrumentals de la història de la música. Una d'elles, per tecla, que no va fer el propi Haydn però que li va donar el vist i plau, la interpreta aquest diumenge la pianofortista estoniana Marju Vatsel a la clausura del III cicle de música sacra de la població del Bages. Col·legiata de Sant Vicenç. Castell de Cardona. Bages. Barcelona. 8 d'abril, 19.00 hores. - L. MORGADES
Tilly And The Wall. Els membres d'aquest grup de pop independent originari d'Estats Units són molt aficionats a moure l'esquelet. Per això van decidir als seus inicis substituir la bateria per una ballarina de claqué. El seu primer disc, Wild Like a Children, va ser un tour de force d'optimisme juvenil sense deixar de banda els desenganys. Els Tilly comparteixen nit amb el grup brasiler CSS, propietari d'un estil electrònic únic. Razzmatazz (Almogàvers, 122). Barcelona. 6 d'abril, una de la matinada.
DIVERSITATS
César Paternosto. Un dels pintors argentins més destacats del grup Madí, molt influeït per l'obra de Malevitx, Mondrian i Kandinsky, entre d'altres mestres. Exposició on es pot veure el seu gust per la geometria i el color.
Galeria Artur Ramon Contemporani (Palla, 10). Barcelona. Fins el 28 d'abril. www.arturamon.com.
Arqueologia aèria. Una visita original al jaciment ibèric d'Ullastret. El Museu d'Arqueologia de Catalunya ofereix l'oportunitat de veure'l des del cel mitjançant un vol captiu en globus aerostàtic.
Museu d'Arqueologia de Catalunya (Puig de Sant Andreu, s/n). Ullastret. Girona. 9 d'abril, 10.00 hores. www.mac.es
La Sedeta. És un dels centres cívics més actius de Barcelona amb una oferta diversa i adreçada a públics de totes les edats. La Sedeta (Sicília, 321). Barcelona. www.bcn.es/sedeta.
Orient / Occident. Conferència titulada El món àrab medieval com a eix de la difusió de la ciència i la tècnica a càrrec de Thomas Glick, de la Universitat de Boston (Estats Units). La xerrada s'emmarca dins del Congrés Internacional Un llegat compartit: Ciència islàmica a Orient i Occident. Saló de Cròniques. Ajuntament de Barcelona (plaça Sant Jaume). 11 d'abril, 19.30 hores. www.bcn.cat/ciencia2007
Esclaus i nobles romans. Visita teatralitzada, a càrrec de la companyia De Bòlid, al casc antic d'Empúries per descobrir com era la vida a l'època romana dels patricis i els esclaus. Aquesta activitat es realitza a l'estiu, però per primera vegada s'ofereix també a Setmana Santa. Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries (Museu, s/n). Empúries-l'Escala. Girona. 6, 7 i 8 d'abril, 18.30 hores. www.mac.es.
'Iantra'. Instal·lació multimèdia, realitzada per Ioli Valsells, que fa un recorregut pels dos estats vitals essencials, el naixement i la mort. Antic Ajuntament (Major, 39). Tarragona. Fins al 13 de maig.
RECOMANAT
Nura (Quaderns Crema), de Ponç Pons (Alaior, Menorca, 1956), ha rebut el premi de la Crítica Catalana en poesia i, a més, un suport entusiasta dels lectors. Homenatge a la vida i la literatura, els seus versos s'estructuren en una espècie d'oratori on el poeta exhibeix el dolor per un món en vies d'extinció. Si bé l'autor parla de la seva illa natal, aquest rèquiem trascendeix fronteres, perquè a qualsevol lloc es poden trobar patrimonis mediambientals amenaçats i cultures a punt de desaparèixer per l'afany uniformador de la societat dels nostres dies. En definitiva, un cant a les coses senzilles de la vida que donen una felicitat serena.
RECUPERAT
'La memòria revelada'. Guillem de Plandolit (1872-1932) va ser un notable retratista nascut i resident a la Seu d'Urgell. Les fotografies d'aquest pioner representen un destacat testimoni dels fets, paisatges i costums de la seva època. Tenen molt interès les instantànies que documenten el patrimoni artístic, especialment d'aquells tresors perduts a la Guerra Civil.
Sala de Cultura Sant Domènec (plaça dels Oms, s/n). la Seu d'Urgell. Lleida. Fins el 6 de maig.
Podeu enviar les vostres propostes a l'adreça colquadern@elpais.es a l'atenció d'Israel Punzano
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.