Actuacions
Veig el cartell en un fanal del carrer Mallorca. És de l'Ajuntament de Barcelona. Hi diu que a partir d'avui, en aquest carrer faran "actuacions en l'arbrat".
Primer de tot penso en uns putxinel·lis fent teatre entre les branques dels plàtans. Però no. Fer actuacions en l'arbrat deu voler dir que els jardiners poden els arbres. No m'emocionava tant per raons lingüístiques des del dia que vaig rebre una carta (també de l'Ajuntament) on m'anunciaven que farien uns arranjaments en els "elements semafòrics". Volia dir que reparaven els semàfors. La persona creativa que ha rebatejat els semàfors com a "elements semafòrics" i la que ha rebatejat la poda d'arbres com "actuacions en l'arbrat" deu ser la mateixa. I aquesta persona es mereix tots els meus respectes.
Parlar d'actuacions en l'arbrat en lloc de parlar de podar els arbres, i parlar dels elements semafòrics en lloc de parlar dels semàfors, és una manera molt més bonica i innovadora de fer servir l'element lingüístic (abans llengua). Fa vulgar dir que podes els arbres o que els mates el pugó. És millor actuar en l'arbrat i, si cal especificar, dir que també n'elimines els agents pugonils. De manera que a partir d'ara jo també parlaré així. S'ha acabat això de podar els rosers del balcó. Podar els rosers del balcó és una cosa que només fa la gent poc moderna. A partir d'ara actuaré en el roseram de l'element balconil. I no em tallaré els cabells, sinó que aniré a l'establiment especialitzat en l'agençament superior i demanaré a l'agent del tisoram que actuï en el meu element capil·lar. I en acabat, elevaré els elements oculars a la part de l'espai que ens apareix com una volta sobre nostre circumscrita per l'horitzó i actuaré en acte de pregària pel fet de ser un agent ocupant de l'element territorial catalònic. Que traduït vol dir que donaré gràcies a la Verge de l'empenta que em permet pagar impostos en aquest lloc privilegiat que és Catalunya.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.