Clàssica
Pau Casals
Festival de Prada
Music & Arts
La sagnant sublevació del 18 de juliol de 1986 va arruïnar els somnis de llibertat de Pau Casals (1876-1973).
A l'exili, el mític violoncel·lista, director d'orquestra i compositor català va lluitar contra tot tipus de fascismes amb la seva única arma, la música, unint per a la seva causa alguns dels millors intèrprets de l'època.
Molts d'ells es varen citar a la localitat francesa de Prada de Conflent, refugi estiuenc de Casals, a fi de compartir la seva passió comuna per la música de cambra en el marc d'un festival que aviat entraria a la història per l'excepcional qualitat de les seves vetllades musicals.
Una bona forma de recordar la màgia musical que es vivia a Prada és la caixa de 13 discos compactes editada pel segell Music & Arts, que inclou ni més ni menys que sis hores de material inèdit.
Els violinistes Yehudi Menuhin, Josef Szigetti, Arthur Grumiaux, Szimon Goldberg i Sándor Vegh, els pianistes Alfred Cortot Rudolf Serkin, Mieczyslaw Horszowski, Eugene Istomin, Clifford Curzon, William Kapell i Karl Engel, i el violoncel·lista Paul Tortelier són alguns dels grans intérprets que figuren en aquesta superba antologia d'enregistraments en viu, que varen ser realitzats entre els anys 1953 i 1960.
Entre les joies que es poden trobar en aquest treball figuren les de Casals tocant vàries sonates per a violoncel de Beethoven, acompanyat per Cortot i Serkin al piano; el Trío núm. 3 , de Brahms, interpetat juntament amb els germans Menuhin, i l'ària de l'òpera Indomeneo, de Mozart, cantada per Victoria de los Ángeles el 1959 sota la batuta de Casals. La caixa es ven al preu de sis discos. -J.P.S.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.