_
_
_
_

Còctels i fum

Des que hi ha la llei anti-tabac, la meva vida de no fumadora no ha canviat. Però suposo que sí que deu haver canviat la del senyor portaveu dels Fumadors per la tolerància, que ha iniciat una gira televisiva més triomfal que la de David Bustamante.

En funció del fum, no he deixat d'anar a fer copes als bars on anava, perquè si no, m'hauria de fer abstèmia. Agafem l'exemple de dues esplèndides cocteleries de Barcelona: l'Stinger i el Harry's. L'Stinger fa gairebé els 100 metres, i els amos, en un gest que els honora, han decidit dividir l'espai en zona de fumadors i de no fumadors. La barra, doncs, està dividida per la meitat. El lloc més arraconat, allà on em solia posar amb el meu partenaire cocteler, ara és a la zona de fumadors. Naturalment, si és buit ens hi posem de tota manera, perquè el fum ens vindria igual a l'altra banda.

El Harry's és de fumadors. Però no hi deixaríem d'anar ni si el desinfectessin cada dia amb àntrax, perquè és impossible trobar bàrmans tan professionals com el Quim i el Domingo, que treballen allà. (A Barcelona, tenim poques cocteleries amb bàrmans competents. Per mi, hi ha l'Ideal, el Gimlet del Born, el Boadas o el Negroni). Així doncs, la diferència entre abans i ara a la barra del Harry's és que abans els fumadors ens deien: "¿Que us molesta el fum?", i procuraven apartar-lo. Ara no ho fan, i amb tota la raó del món. Ara, allò és un local de fumadors, si hi anem és perquè volem. D'altra banda, ara els fumadors tenen un desfici tabaquer molt més gran, propiciat, sens dubte, per l'abstinència de tota una jornada laboral mastegant Nicorette.

He pensat de deixar els còctels i dedicar-me als humils gintònics. Però no és fàcil. Fins i tot al noble bar Los Bambinos, al davant del Showgirls, hi ha un cartell que fa: "En este local, por decisión de la distinguida clientela, se puede fumar. Viva el Rey, viva Catalunya". Quina gran llei, aquesta. Sembla la de l'etiquetatge en català.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_