_
_
_
_

Portes obertes als museus

Centres culturals i edificis emblemàtics se sumen a la festa

Blanca Cia
Una visita al claustre del monestir de Pedralbes de Barcelona, que se podrà fer el dia de la Mercè
Una visita al claustre del monestir de Pedralbes de Barcelona, que se podrà fer el dia de la Mercècarles ribas

Una festa per a tot. A més de la inabastable oferta musical escampada pel centre de la ciutat, el Fòrum i l’avinguda Maria Cristina, i de tot tipus d’activitats i espectacles al parc de la Ciutadella, el Front Marítim, el Castell de Montjuïc, la plaça de Sant Jaume, la Mercè, la del Rei, l’avinguda Catedral, i la plaça de Catalunya, els museus i alguns edificis emblemàtics se sumen a la festivitat amb jornades de portes obertes. Aquestes són algunes de les possibles visites gratuïtes.

El Born Centre Cultural. La joia de la corona de les Festes de la Mercè d’aquest any. El recinte de l’antic mercat es podrà visitar lliurement entre les 10 del matí i les 7 de la tarda, i també les dues exposicions: Barcelona 1700, de les pedres a les persones, que explica la societat i la vida a la ciutat al segle XVIII, i Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714, sobre la Guerra de Successió. L’accés serà lliure fins al 28 de setembre. El jaciment es podrà veure des de la balconada. Les entrades de l’obra de teatre L’Auca del Born ja estan exhaurides.

Macba. El día 24, portas obertas (de 10 a 20 hores). Una jornada de portes obertes pensada per a tota la familia. Presentació de la col·lecció del museu i, després, participar en una activitat amb els artistes.

Sagrada Família. Qui no tingui una de les 33.000 entrades ja adjudicades per aels tres dies de jornades de portes obertes (22, 23 i 24), només a la tarda, no podrà accedir sense pagar a la nau central i l’interior del temple.

Monestir de Pedralbes. El dia 24, portes obertes (de 10 a 17 hores) al recinte gòtic del monestir. Es podrà visitar el museu i passejar pel claustre amb el jardí de plantes remeieres.

Fundació Joan Miró. Obrirà el diumenge 22 (de 10 a 14.30), i es podrà visitar la col·lecció permanent, la mostra Joan Miró. Obra gràfica i una selecció de l’obra fotogràfica de Pere Formiguera.

Fundació Antoni Tàpies. Obrirà el dia 22 (de 10 a 19). Lliure accés a l’exposició i, amb reserva, es podrà gaudir de la visita comentada a la mostra Tàpies. Des de l’interior.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) El dia de la Mercè (de 10 a 15) es podrà visitar la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i també. Entre el 23 i 29 hi podran entrar gratuïtament totes les Mercès i un acompanyant.

Palau Güell. El palau urbà de la família Güell del carrer Nou de la Rambla va ser un dels primers encàrrecs que va rebre Gaudí, i es podrà visitar gratis el dies 20, 21, 22 i 24 (de 10 a 20 hores).

Museu Picasso. El dia de la Mercè (de 10 a les 20 hores) franqueja l’entrada al palau i a l’exposició El museu Picasso, 50 anys a Barcelona. La col·lecció, que explica l’origen de les obres que formen part del seu fons.

Museu Marítim. Obrirà el 24 (de 10 a 19 hores) i es podrà visitar el recinte i l’exposició Planeta oceà, amb fotografies aèries i submarines, i Viatge mar enllà, que explica el significat dels viatges pel mar.

Museu Frederic Marès. El 24 (de 10 a 19 hores) es podrà contemplar el conjunt d’escultures hispàniques des del món antic fins al segle XIX.

Museu del Disseny de Barcelona (DHUB) Obre el 24 (de 10 a 20) perquè el visitant vegi el gran edifici que, per ara, segueix buit.

Museu de la Música. El dia de la Mercè (de les 10 a les 20) es podrà visitar l’exposició Escultures musicals. Instruments d’Àfrica, Àsia, Oceania i Amèrica. Es tracta d’un centenar d’instruments musicals que formen part de la col·lecció Fontana.

Museu d’Història de la Ciutat (Muhba). Té oberts diversos dels seus centres el dia de la Mercè, amb diferents horaris, entre les 10 del matí i les 7 de la tarda.

Palauet Albéniz. Els dies 21 i 22 (d’11 a 21 hores) es podrà fer un recorregut per les estances i els jardins —que estaran plens d’activitats— d’un edifici que va ser construït per a l’Exposició Universal de 1929 com a residència reial.

Museu de Ciències Naturals. El dia 24, al Museu Blau (de 10 a 20 hores) es podran recórrer les exposicions Planeta vida, una explicació de la vida com a eix diferencial de la Terra, i Monsier Ardan, sobre el fotògraf i investigador del segle XIX. I el mateix dia, al Jardí Botànic (de 10 a 19), es podrà recórrer el recinte i veure l’exposició Totes les mediterrànies del món.

Fabra i Coats. Del 20 al 24 es podrà visitar l’exposició Vogadors / Arachitectural Rowers, el projecte de l’Institut Ramon Llull que va representar Catalunya i les Illes Balears a la 13a Biennal d’Arquitectura de Venècia.

Arxiu Fotogràfic. Del 20 al 24 (de 10 a 19 hores) es podrà veure l’exposició Barcelona en postguerra, 1939-1945. Una crònica fotogràfica. Es tracta d’una col·lecció de fotografies de Pérez de Rozas que mostren imatges de la vida quotidiana de la Barcelona de la postguerra.

CaixaForum. El mateix dia de la Mercè (de les 10 a les 21 hores) es poden visitar les exposicions Art, Dos Punts i Barcelona viu l’art contemporani i Modernisme-modernitat. Aquesta última és un recorregut de l’arquitectura modernista industrial de l’obra de Josep Puig i Cadafalch. I a CosmoCaixa, el mateix dia, hi haurà portes obertes i visita lliure a l’exposició Microvida. Més enllà de l’ull humà.

Castell de Montjuïc. Del 20 al 24 (de 9 a 21 hores) hi haurà portes obertes al recinte fortificat i es podrà accedir a l’exposició Catalunya en transició 1971-1980.

CCCB. Els dies 21, 22 i 24 (de 12 a 20 hores) es podrà veure una selecció de les millors pel·lícules per a totes les edats de l'última edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya (Animac).

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Blanca Cia
Redactora de la edición de EL PAÍS de Cataluña, en la que ha desarrollado la mayor parte de su carrera profesional en diferentes secciones, entre ellas información judicial, local, cultural y política. Licenciada en Periodismo por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_