_
_
_
_
PENSANT-HO BÉ
Columna
Artículos estrictamente de opinión que responden al estilo propio del autor. Estos textos de opinión han de basarse en datos verificados y ser respetuosos con las personas aunque se critiquen sus actos. Todas las columnas de opinión de personas ajenas a la Redacción de EL PAÍS llevarán, tras la última línea, un pie de autor —por conocido que éste sea— donde se indique el cargo, título, militancia política (en su caso) u ocupación principal, o la que esté o estuvo relacionada con el tema abordado

El rellotge

Tots els metges recomanen fer exercici, és igual que siguin convencionals o naturistes

Ramon Besa

Tots els metges recomanen fer exercici, és igual que siguin convencionals o naturistes; la cosa és que, si no et bellugues, vol dir que estàs mort, com si tothom hagués acabat en un sofà o un cul de llit fart i borratxo, empatxat de la societat del benestar i ara no tinguéssim cames per arrencar a córrer i fugir de la crisi. Tant hi fa que tinguis mal de cap com que t’hagin sortit morenes, la recepta és sempre la mateixa: “Vostè ha de fer esport. Ja cal que s’hi posi aviat!”.

Ningú no s’escapa d’una taula de gimnàstica i cada cop es veu més gent amb una bossa de gimnàs o embotida amb un xandall. Ja no parlo de qui surt a córrer per la carretera de les Aigües o per la Barceloneta. Aquests ja són semiprofessionals. Jo em refereixo a la gent del carrer. A mi em sembla molt bé que estirin les cames i els surtin unes analítiques sense asteriscs al colesterol ni als triglicèrids a base de suar la cansalada.

M’agraden fins i tot les campanyes que les administracions fan sobre la conveniència de fer esport com a garantia de salut. I dic més: sóc partidari que a les escoles es faci esport de base i no només futbol sala per als nens mentre les nenes juguen a bàsquet o voleibol. Hauríem d’ajudar la mainada que conegués el seu cos, sabés identificar els músculs i controlar el pols, a partir de la pràctica de la natació i l’atletisme.

Asseguren que han disminuït els ingressos als hospitals i que hi ha menys obesitat des que la gent corre poc o molt. Millor. Ja no es tracta només de posar-te guapo, sinó d’estar en forma. Perfecte. Tampoc no m’amoïnen aquells que s’organitzen la vida al voltant de les maratons. Ja s’ho faran. A mi el que m’emprenya de veritat són els que et persegueixen cada dia i et volen fer sentir malament només per no fer la seva teràpia.

Ja estic fart de trobar-me amics i coneguts que tenen el millor entrenador personal del món i et refreguen els seus rècords. La majoria mira el rellotge quan parla, no pas per saber l’hora, sinó per embovar-se amb el seu nou i flamant registre. Qui no té una marca res no val. Aviat en lloc del DNI ens demanaran quant triguem a fer els 20 quilòmetres. I per aquí sí què no passo.

Fa temps que no fumo, cada cop vigilo més amb el menjar, bec d’amagat, faig mitja hora de gimnàstica diària, m’escapo de tant en tant al gimnàs i passejo sovint al costat de molts altres anònims sense rellotge. Així que no m’atabalin més, que ja en tinc prou que em renyi el metge. No vull pas ser un sportman ni tinc cap ganes de córrer precisament quan puc anar a poc a poc. Que cadascú faci la seva. Només faltaria.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Ramon Besa
Redactor jefe de deportes en Barcelona. Licenciado en periodismo, doctor honoris causa por la Universitat de Vic y profesor de Blanquerna. Colaborador de la Cadena Ser y de Catalunya Ràdio. Anteriormente trabajó en El 9 Nou y el diari Avui. Medalla de bronce al mérito deportivo junto con José Sámano en 2013. Premio Vázquez Montalbán.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_