Recommanem
NOVEL·LA
CENDRES DE TERNILS
Vicent Sanchis (Rafelguaraf, 1955) acumula una producció narrativa ben considerable d’alé històric que, aquest viatge, localitza al segle xx, amb la història d’un poble imaginari de la Ribera del Xúquer que arranca en la Guerra Civil i clou en la Transició, amb la pantanada de Tous. Tot i les intencions de l’autor de servir una ficció pura i dura, els personatges i els conflictes són plenament identificables i es presenten a través de salts temporals dinàmics i un enfocament tragicòmic ben saludable.
Cendres de Ternils
Vicent Sanchis
Edicions 96
La Pobla Llarga, 2012
255 pàgines
POESIA
DE BLANC SETÍ
Després d’aparéixer en diverses antologies, la poetessa i agitadora barcelonina Sandra Domínguez lliura un poemari que, lluny de ser un talla-apega de poemes dispersos, és un llibre ben cohesionat i articulat al voltant del desig i l’amor en què la metàfora recurrent del vidre i la seua fragilitat ens alerta sobre la volatilitat dels sentiments. Versos carnals, atrevits, farcits d’imatges suggeridores i un to descregut, agre de vegades (I jo… / un pou desfet per l’aigua), que acaba reivindicant l’oblit com a catarsi defensiva.
De blanc setí
Sandra Domínguez
Germania, Alzira, 2012, 84 pàgines
POESÍA
GUARDA'M EL SECRET
Comença a no ser una novetat que poetes i poetesses forjats en la solitud multitudinària de la Xarxa salten a la lletra impresa, com ara Xelo Llopis (Xàtiva, 1962), que reuneix en paper una part de la seua producció. Versos oscil·lants entre el lirisme i la col·loquialitat, cosits amb senzillesa, en què entra en diàleg, des d’una tendresa colpidora, amb els éssers estimats o amb un “jo” càlid i autoafirmat en una maduresa gojosa. Tot i alguns desequilibris i vacil·lacions, un poemari valuós, honest i commovedor.
Guarda’m el secret
Xelo Llopis
Germania, Alzira, 2012
84 pàgines
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.