_
_
_
_
_

Recommanem

NOVEL·LA

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

CENDRES DE TERNILS

Vicent Sanchis (Rafelguaraf, 1955) acumula una producció narrativa ben considerable d’alé històric que, aquest viatge, localitza al segle xx, amb la història d’un poble imaginari de la Ribera del Xúquer que arranca en la Guerra Civil i clou en la Transició, amb la pantanada de Tous. Tot i les intencions de l’autor de servir una ficció pura i dura, els personatges i els conflictes són plenament identificables i es presenten a través de salts temporals dinàmics i un enfocament tragicòmic ben saludable.

Cendres de Ternils

Vicent Sanchis

Edicions 96

La Pobla Llarga, 2012

255 pàgines

POESIA

DE BLANC SETÍ

Després d’aparéixer en diverses antologies, la poetessa i agitadora barcelonina Sandra Domínguez lliura un poemari que, lluny de ser un talla-apega de poemes dispersos, és un llibre ben cohesionat i articulat al voltant del desig i l’amor en què la metàfora recurrent del vidre i la seua fragilitat ens alerta sobre la volatilitat dels sentiments. Versos carnals, atrevits, farcits d’imatges suggeridores i un to descregut, agre de vegades (I jo… / un pou desfet per l’aigua), que acaba reivindicant l’oblit com a catarsi defensiva.

De blanc setí

Sandra Domínguez

Germania, Alzira, 2012, 84 pàgines

POESÍA

GUARDA'M EL SECRET

Comença a no ser una novetat que poetes i poetesses forjats en la solitud multitudinària de la Xarxa salten a la lletra impresa, com ara Xelo Llopis (Xàtiva, 1962), que reuneix en paper una part de la seua producció. Versos oscil·lants entre el lirisme i la col·loquialitat, cosits amb senzillesa, en què entra en diàleg, des d’una tendresa colpidora, amb els éssers estimats o amb un “jo” càlid i autoafirmat en una maduresa gojosa. Tot i alguns desequilibris i vacil·lacions, un poemari valuós, honest i commovedor.

Guarda’m el secret

Xelo Llopis

Germania, Alzira, 2012

84 pàgines

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_