_
_
_
_
_
AGENDA

Amb essència del Carib

Torna al Mercat de les Flors la companyia Danza Contemporánea de Cuba

Aquesta nit torna al Mercat de les Flors la companyia Danza Contemporánea de Cuba, i amb un doble programa. Avui i demà ballaran Casi, una coreografia del basc Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola, mentre que dissabte i diumenge oferiran una vetllada formada per tres espectacles: Demo-N/Crazy, del català Rafael Bonachela (que ja van ballar en aquest mateix espai escènic el 2010); Folia, de l’holandès Jan Linkens, i Mambo3XXI, creació del cubà George Céspedes.

El grup, nascut el 1959 i ara dirigit per Miguel Iglesias Ferrer, el formen ballarins i ballarines la dansa dels quals desprèn una energia i un dinamisme mesclats amb l’encant intransferible de saber cristal·litzar els ritmes afrocubans i les tendències de les escoles de dansa moderna nord-americanes, en especial les de Martha Graham, José Limón i Merce Cunningham.Amb més de mig segle de vida, l’estil del grup ha anat evolucionant sense perdre mai l’essència caribenya. Sota aquesta premissa, en la visita de fa dos anys, la companyia Danza Contemporánea de Cuba va fer que el públic s’alcés de la butaca.

El programa que ara presenta és un dels més interessants. És especial la coreografia que proposa Díaz de Garaio Esnaola, ballarí, coreògraf i compositor musical que ha treballat en els tres àmbits amb la brillant coreògrafa alemanya Sasha Waltz. A Casi, la direcció musical del qual també firma, mostra un recorregut a través dels desitjos, somnis i decepcions de l’ésser humà. És un treball íntim i personal que el coreògraf va crear especialment per a aquest grup.

En el segon programa, a més de la ja citada coreografia de Bonachela, Demo-N/Crazy, la companyia Danza Contemporánea de Cuba ballarà Folia, una intensa i bella coreografia de Jan Linkens amb música de Gaucelm Faidit, Antonio Martin i Graeme Koehne. És una peça que celebra l’alegria de viure i que presenta un hipnòtic treball coral en què es fon el gest del ball europeu amb la sensualitat de la dansa cubana. El programa clourà amb Mambo3XXI, obra firmada pel cubà Céspedes amb la col·laboració dels mateixos ballarins. Divertida i dinàmica, és una proposta que realça el virtuosisme de l’elenc masculí, que mostra aquí uns salts impactants i uns girs impossibles.

DANZA CONTEMPORÁNEA
DE CUBA

De l'1 al 4 de març
Mercat de les Flors

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_