_
_
_

El Madrid aclapara el Granada (9-1) amb cinc gols de Cristiano

Els d'Ancelotti golegen el conjunt andalús amb l'exhibició de la seva estrella, dos gols de Benzema, un de Bale i un altre de Mainz (p.p.)

Cristiano celebra un dels seus cinc gols.
Cristiano celebra un dels seus cinc gols.JUAN MEDINA (REUTERS)

El Madrid ha aclaparat el Granada a la sessió matinal de l'estadi Santiago Bernabéu amb una golejada històrica. El 9-1 final ha resultat la victòria amb més diferència assolida pel Madrid a la Lliga des del 9-1 que va aconseguir davant la Reial Societat el 1967. El triomf s'ha cimentat en els cinc gols marcats per Cristiano Ronaldo, que per primera vegada a la seva carrera ha aconseguit aquesta xifra en un partit. Benzema amb dues dianes, Bale amb una altra i Mainz en pròpia porta han tancat l'exhibició blanca davant un rival impotent.

Amb els seus cinc gols al Granada, Cristiano Ronaldo ha superat un dels golejadors històrics del campionat: Pahíño. El portuguès supera el gallec en la vuitena posició de la taula històrica de golejadors del campionat, amb 213 punts. Cristiano ho ha aconseguit en tan sols sis temporades al club blanc. Ja és el màxim golejador d'aquest campionat amb 36 gols, quatre més que Messi.

Reial Madrid, 9-Granada, 1

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Kroos (Illarramendi, m.57), Modric, James (Jesé, m.61); Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema (Chicharito, m.61).

Granada: Oier; Foulquier, Babín (Murillo, m.60), Mainz, Juan Carlos; Iturra, Fran Rico (Eddy, m.55); Robert, Rochina (Piti, m.53), Candeias; i El Arabi.

Gols: 1-0, m.25: Bale. 2-0, m.31: Cristiano Ronaldo. 3-0, m.36: Cristiano Ronaldo. 5-0, m.52: Benzema. 6-0, m.55: Cristiano Ronaldo. 7-0, m.56: Benzema. 7-1, m.74: Robert. 8-1, m.83: Mainz en pròpia porta. 9-1, m.89: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Jesús Gil Manzano (Comitè Extremeny). Ha amonestat Arbeloa (87) pel Reial Madrid; i Piti (64) pel Granada.

Santiago Bernabéu: 71.000 espectadors.

Amb Luka Modric el Reial Madrid ha recuperat el futbol que es va oblidar de practicar des de la conquesta del Mundial de Clubs. Amb James Rodríguez ha tornat l'alegria. El colombià ha tornat dos mesos després amb un alt nivell. Veloç, associant-se amb tots els jugadors, llançant assistències que mostren la seva importància a l'equip. El debat amb Isco ja està servit. Tots dos no entren en un centre del camp que ja té dos fixos: Kroos i Modric. El Granada ha aguantat d'inici abans de baixar els braços i convertir-se en una joguina en mans del Reial Madrid. Fins i tot ha llançat algun contraatac amb perill, amb Robert Ibáñez fregant el pal amb un xut creuat. Afinaven punteria mentre els blancs, amb la primera centrada mesurada de James des de la banda que enganxava Benzema a baix, avisaven Oier del que l'esperava. Bale, molt actiu i en la línia dels últims partits amb més protagonisme, ha ficat la punta de la bota per fregar el travesser, Cristiano s'ha posat a prova amb un tret al lateral de la xarxa i Arbeloa ha fallat amb tot a favor, per rematar amb l'exterior del peu dret. Les arribades se succeïen. El gol era qüestió de temps.

Golejada històrica

-El 9-1 final ha resultat la victòria amb més diferència assolida pel Madrid a la Lliga des del 9-1 que va aconseguir davant la Reial Societat el 1967.

-Cristiano ha aconseguit 5 gols per primera vegada a la seva carrera i, amb 36 punts, torna a avançar Messi en la carrera pel pitxitxi.

-El davanter portuguès supera Pahíño en la vuitena posició de la taula històrica de golejadors de la Lliga, amb 213 punts. Cristiano ho ha aconseguit en només sis temporades al club blanc.

Ha arribat als 25 minuts, amb una passada a l'espai de Kroos que ha trobat Bale després de ficar el cos Mainz i regatejar en carrera la sortida d'Oier per marcar de ple. Ha desencadenat la gana de gol d'un Reial Madrid que veu en aquesta setmana amb tres partits de Lliga, un gran moment per retallar els quatre punts de distància del FC Barcelona. El xou de Cristiano ha arrencat amb una passada delicatessen de James. Amb l'exterior del peu ha vist el desmarcatge del portuguès que ha xutat a la xarxa. Al cap de vuit minuts signaria un triplet. Ha aprofitat un mal rebuig d'Oier per afusellar i amb una fuetada des de la frontal que ha trobat la col·laboració del porter del Granada. En el seu pitjor dia, sotmès al pitjor examen possible, ha deixat les mans toves i la potència de la pilota les ha doblegat. Sense intensitat, el Granada s'ha passat la resta del partit mirant el rellotge. Els minuts no passaven i els gols no han parat de caure. Només l'orgull d'algun jugador en acció individual li ha permès xutar des de 30 metres al travesser abans del descans, amb el xut d'El Arabi, o marcar a Robert el gol de l'honor, aprofitant l'espai deixat en defensa fruit de la relaxació.

La segona part ha estat un entrenament pel Reial Madrid. Una sola puntada, amb amonestació per Piti, davant la seva passejada. Candeias i Rochina han posat a prova Casillas abans de veure com Benzema se sumava a la festa amb un gol replet de classe. El nou no podia quedar-se sense marcar en una golejada. Ha matat amb el pit un servei de córner de James i l'ha enganxat a dalt amb la dreta. Cristiano ha igualat Di Stéfano signant un pòquer de gols per quarta vegada. Bale, en posició dubtosa, li ha regalat el gol perquè marqués amb la porteria buida el sisè del partit. I Benzema ha fet el setè abans de deixar mitja hora de joc a Chicharito. Arbeloa li ha fet l'assistència i ha rematat a baix en un xut que a més de dolent, ha rebotat en diversos defenses. Amb tot sentenciat Ancelotti ha aprofitat per donar descans a Kroos i mesurar els minuts de James. L'entrada de Jesé l'ha convidat a provar un sistema 4-2-3-1, amb Bale de mitja punta gaudint de llibertat de moviments. S'ho ha passat bé, el gal·lès, amb un Reial Madrid que no ha aixecat el peu de l'accelerador. Cristiano sempre vol més i ha vist com un nou xut es perdia prop del pal i com Oier li'n treia un altre mà a mà. Mentre, Bale ha fet cantar gol amb una falta ajustada i Chicharito ha rematat a les mans del porter. La festa s'ha tancat amb una errada en pròpia porta de Mainz i la cirereta d'un dia perfecte de Cristiano. De cap ha signat el novè per seguir marcant registres històrics de matador. El mateix equip titular que va marcar vuit gols a Riazor n'ha signat nou en el seu retrobament. La lliga del Granada és una altra, però una estomacada d'aquesta magnitud deixa tocat Abel i tots els seus jugadors.