_
_
_
_
ART

Artur Ramon, a Maastricht

La fira d'art i antiguitats més important del món admet la primera galeria catalana

És la fira més important del món, la més cobejada i respectada i l'única que en aquest temps de recessió continua a incrementar visitants i expositors. TEFAF Maastricht, que se celebra del 12 al 21 de març a la ciutat holandesa, ha estat sempre l'assignatura pendent de les galeries espanyoles i aquest any, finalment, per primer cop des de la inauguració de la fira el 1975, s'ha admès una galeria catalana al gotha de les millors del món. Es tracta de l'antiquari Artur Ramon, que hi serà present juntament amb López de Aragón, Caylus de Madrid i Luis Elvira de Castellón. En total, només quatre del voltant de 250 expositors, que ocupen una superfície de 900 metres quadrats.

Artur Ramon participarà a TEFAF Paper , la nova secció dedicada al dibuix, creada arran de l'èxit de l'àmbit reservat al disseny, inaugurat l'any passat. A més a més, Ramon serà l'únic espanyol al Salon du Dessin de París, l'esdeveniment mundial més prestigiós i exclusiu dedicat a aquesta disciplina, que tindrà lloc del 24 al 29 de març amb 30 escollits expositors. "Haver participat a l'edició 2009 del Salon de París ha contribuït a obrir-me la porta de Maastricht", afirma el galerista, sense ocultar la seva satisfacció. "Ja que el públic professional estranger serà en part el mateix, muntaré dos estands diferents, cosa que significa exhibir gairebé cent peces úniques de primer nivell", assegura Ramon. El galerista exhibirà dibuix antic italià i espanyol amb artistes de la talla de Tiepolo i Eugenio Lucas i clàssics moderns amb Picasso, Dalí, Miró i Barceló, entre d'altres. "També dedicaré una secció a la Barcelona de l'inici del segle XX amb Nonell, Sunyer i artistes de l'entorn del primer Picasso, per difondre l'art català d'aquella època", apunta Ramon, quarta generació d'una saga d'antiquaris que va començar el seu camí el 1926.

El galerista exhibirà dibuix italià i espanyol i d'artistes catalans de l'entorn de Picasso

A Maastricht, Ramon també exposarà gravats i edicions de bibliòfils com un mapa de Catalunya del segle XVII i un llibre de Miró amb un dibuix original. Segons el galerista, l'èxit de la fira holandesa rau, sobretot, en "la rigorosa selecció que, a diferència de moltes altres fires, atorga a les obres una credibilitat del 100%". Totes les peces que s'exhibeixen a TEFAF són examinades durant tres dies per un dels 25 comitès d'admissió, formats per 155 experts internacionals. "El futur de la professió és en el rigor i en tenir un camí clar, treballant en el que coneixes bé, amb voluntat d'especialització i internacionalització", conclou Ramon.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_