_
_
_
_

Los Angeles

Los Angeles genera les notícies més contraposades. No conec ningú que en arribar a LAX per primera vegada no hagi sentit una estranya barreja de desemparament, vertigen, petitesa, desassossec. Un estat d'ànim difícil de descriure. Potser tan inquietant quan, si hi ha nassos, t'estrenes en alguna de les seves immenses autopistes de sis, set, vuit carrils... potser exagero. Tot ràpid, intimidador, amb utilitaris tan grans com un tràiler. Barris -més extensos i poblats que moltes grans ciutats del món-, hispans, coreans, jueus, un centre diluït, amb els típics gratacels però sense la calidesa de Nova York, les zones del Pacífic, Long Beach, Santa Monica... el luxe de Bel Air, Beverly Hills, Rodeo Drive, Hollywood i tota la pesca... Una ciutat que dóna per a tot. N'emana el glamur de la infinitat d'actors i famosos que hi viuen o s'hi guanyen la vida. Del contrast entre aquest glamur i la sordidesa de molts ciutadans de Los Angeles en dóna fe James Frey, al seu esplèndid llibre Una mañana radiante (Mondadori).

En aquesta immensa urbs hi viuen, hi treballen i hi triomfen molts espanyols, una bona col•lecció d'il•lustres, des de Plácido Domingo fins a Ruiz Zafón, passant per Pau Gasol. El pivot de Sant Boi ha assolit el màxim en la seva professió: jugar amb un dels equips més admirats i llegendaris, els Lakers, i a sobre convertir-se en una de les peces clau per assolir l'anell, és a dir, el títol de campió. Però, el bo i millor del Pau és que, a més dels èxits esportius, ha estat capaç d'adaptar-se a la vida americana fins al punt que ha aparegut a CSI Miami , una sèrie d'èxit a la televisió dels Estats Units, i és una de les figures més respectades per l'exigent premsa americana. Una mostra de la seva popularitat és que la seva camiseta amb el número 16 dels Lakers és ja entre les deu més venudes a la NBA.

Tot plegat, Pau Gasol s'ha integrat a la ciutat californiana fins al punt que la Conselleria d'Esports de Los Angeles l'ha distingit amb el Premi a l'Esportista de l'Any. El guardó s'atorga a l'esportista amb els resultats i el tarannà que millor exemplifiquen els ideals de l'esport al llarg del 2009. El premi se li lliurarà el pròxim dia 19 de febrer al JW Marriott de Los Angeles. Pau Gasol, molt més que una figura del bàsquet.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_