_
_
_
_
AGENDA

Triplet a la Vila Casas

FUNDACIÓ VILA CASAS

Carrer Roc Boronat, 116-126 i

Carrer Ausiàs Marc, 22

www.fundaciovilacasas.com/

Josep Niebla, Jordi Fulla i Alfons Borrell exposen les seves obres a les tres sales barcelonines de l'entitat.

Se'l coneix per les pintures de gran format, el llenguatge expressionista i els enormes murals. Tot i això, des de l'inici de la seva trajectòria, Josep Niebla (Tetuan, 1945) ha cultivat un altre gènere: el dibuix de notícies. Són peces en què l'artista reprodueix un titular real d'un diari nacional o internacional, on manté l'essència de la informació però en modifica alguns detalls, sobretot gràfics, per subratllar les injustícies socials, la manca de llibertat, la propagació de conflictes bèl·lics i altres problemàtiques sociopolítiques. Aquestes obres, que l'artista ha anat creant paral·lelament a altres produccions, s'exhibeixen ara per primera vegada a Can Framis, seu de la col·lecció permanent de la Fundació Vila Casas a Barcelona.

La mostra, que restarà activa fins al 12 de febrer de l'any vinent, es titula Dilatar els límits de la percepció, i és una invitació a mirar més enllà de les lletres impreses, per no acostumar-se mai a les desgràcies que afligeixen el món, sintetitzades en la trentena d'obres exposades, cadascuna acompanyada per la respectiva notícia autèntica, extreta de diaris com EL PAÍS, Le Monde o Herald Tribune, però també El Diari de Girona i The Egyptian Gazette. Segons indica Glòria Bosch, comissària de la mostra i directora artística de la Fundació, "són peces especialment interessants, perquè resumeixen a la perfecció el nucli de la poètica de Niebla, que, al llarg de la seva trajectòria, ha combinat sempre la reivindicació política amb expressions més emotives i personals". L'Espai VolArt i VolArt 2, les dues sales que la Fundació Vila Casas conserva al centre de Barcelona, acullen fins al 17 de desembre les exposicions de Jordi Fulla (Igualada, 1976) i Alfons Borrell (Barcelona, 1931), dos artistes molt diversos amb el denominador comú de "ser animals de taller". Sixteen-thousand days on the roof de Fulla aplega una trentena d'obres recents, que tenen l'esfera —element constant en l'obra de l'artista— com a fil conductor. Fulla les va crear després d'una estada al Japó, que segons explica ell mateix, li va fer descobrir una nova manera d'entendre i representar el món, "sense estructurar imatges concretes, sinó donant impulsos". La mostra de Borrell, en canvi, un dels màxims exponents de l'abstracció lírica catalana, es pot entendre com una miniretrospectiva de les seves dues últimes dècades, a través d'una sèrie de pintures seleccionades per Albert Perelló. La mostra inclou la projecció d'un documental d'Aleix Gallardet, que recorre la carrera de l'artista de la mà d'ell mateix i de crítics i agents culturals, amb motiu dels seus 80 anys.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_