_
_
_
_
AGENDA

Planejant el segrest de Guti

DOS PUNKIS I UN VESPINO

TGB, 10 de novembre

VAMOS A POR GUTI

Versus, 11 de novembre

MEDIOCRES

Versus, 15 de novembre

La proposta escènica és de les que no deixen indiferent: quatre tipus proven de segrestar Guti —abans que el jugador del Reial Madrid fitxés pel Besiktas turc, s'entén— per desestabilitzar l'equip blanc abans d'un partit contra el Barça. S'ha de veure a quins límits d'actualitat ha arribat el teatre! Lluny queden Shakespeare, Molière i fins i tot Sam Beckett.

Vamos a por Guti és una de les tres obres que programen els teatres barcelonins Versus i Teatres Gaudí Barcelona (TGB) en un cicle conjunt sobre l'autoria contemporània i la reflexió sobre la complexitat del present. Les tres propostes, encara que molt diferents, comparteixen el fet de ser obres de denúncia de la inestabilitat de les bases de les noves generacions, castigades "per la precarietat laboral, emocional i espiritual", segons els responsables del cicle. Les tres també són, malgrat el rerefons social, comèdies. Els responsables de la iniciativa consideren, amb bona visió comercial, que aquestes tres visions iròniques que mostren els textos podrien ser molt bé "la translació artística del moviment dels indignats".

Les obres podrien ser "la translació artística dels indignats"

Sota el lema Ens fascina el present, Versus i TGB organitzen aquest projecte en la seva línia d'apostar pels autors, directors i actors joves i oferir-los una primera oportunitat professional. Amb aquest objectiu han signat dos convenis amb l'Institut del Teatre i l'Escola Eòlia per impulsar els alumnes que surten de tots dos centres i també les noves companyies que formen.

De les tres obres que ens ocupen, la primera a pujar a l'escenari (TGB, a partir de demà i fins al 15 de gener) és Dos punkis i un Vespino, de Marilia Samper (membre del T6 del Teatre Nacional de Catalunya, TNC) i Llàtzer Garcia, per la companyia Happy End. A la peça, que té lloc una nit de Nadal, dos punks nòmades arriben a una gasolinera de l'extraradi carregats amb tot el que tenen en una motxilla i muntats en una vella Vespino. S'hi decideixen resguardar del mal temps, fet que fa desesperar el treballador del torn de nit de l'assortidor. L'arribada d'una jove misteriosa afegeix un altre personatge a la trama. Tots quatre es veuen forçats a conviure junts fins que surt el sol en aquesta "comèdia gamberra i punk".

Vamos a por Guti (al Versus des de demà divendres i fins a l'11 de desembre, de dijous a dissabte), d'Albert Boronat, és a càrrec de la companyia Projecte Nisu i la dirigeix Nicolás Chevalier. Els aspirants a segrestadors del pim pam astre madridista són quatre treballadors d'una immobiliària el propòsit dels quals és guanyar una aposta milionària a internet si perd el Reial Madrid. La companyia recalca que, tot i el ganxo de Guti, l'important és que darrere de l'absurd pla del segrest, el que s'hi oculta és el desig de quatre personatges desesperats per canviar la seva vida a qualsevol preu. Segrestar Guti els sembla l'última oportunitat per canviar un destí desesperançador. Tot el que planegen fracassa, però en aquest fracàs trobaran una manera de desfogar-se de totes les seves misèries.

Per acabar, Mediocres (Versus, del 15 de novembre al 15 de desembre, dimarts i dimecres), de Núria Vizcarro, posada en escena per la companyia Buits i Nous sota la direcció de Joan Manuel Albinyana, gira entorn de cinc personatges que expliquen de manera còmica una vida plena de contradiccions però normalíssima (Zara, gimnàs, consciència social, psicòleg), que s'esmicola en el moment més inesperat i per casualitat: una mort causada per salmonel·losi. Una història sobre la mediocritat i, sí, els mediocres.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_