_
_
_
_
AGENDA

De classe mitjana, però de luxe

CRUÏLLA BARCELONA

Parc del Fòrum

Barcelona

8 i 9 de juliol

POPARB FESTIVAL

Can Cassó i Can Torres

Arbúcies

8 i 9 de juliol

Un cop passada l'ona abassegadora que suposen per al panorama musical el Primavera Sound i el Sónar, arriba l'estiu, estació tradicional dels concerts i de la música en viu en general. Aquest cap de setmana Catalunya acull dos festivals d'entitat, que no són monstres com els anteriorment citats, però sí que representen una classe mitjana molt acurada, amb voluntat d'excel.lir. Es tracta del Cruïlla Barcelona i del popArb que seran els pols musicals de Catalunya divendres i dissabte. El primer té seu al Parc del Fòrum de la capital catalana i el segon, abocat a la música pop —i molt més— del país, es desenvolupa a Can Cassó, passatge idíl.lic d'Arbúcies (La Selva).

El Cruïlla Barcelona creix en aquesta edició amb un cartell molt heterogeni
A Arbúcies, el popArb reuneix el bo i el millor del pop i folk que triomfa en català

El Cruïlla és un esdeveniment nascut a Mataró el 2005 però que s'ha fet gran a Barcelona a partir del 2009. No és un festival de gènere, sinó que té una voluntat eclèctica que es troba a faltar en el panorama actual. Es podria dir que es dedica a això que els entesos diuen músiques del món, però amb un indefectible to urbà. El cartell és heterogeni: Calle 13, Public Enemy, Jack Johnson, Madness, Iron & Wine, Antònia Font (que també seran al popArb), Lee Scratch Perry vs Max Romeo, Agnes Obel, Retribution Gospel Choir. Una trentena d'artistes en quatre escenaris en un entorn ben adient per acollir un esdeveniment com aquest. Per al Cruïlla Barcelona encara queden entrades. Val a dir que fa una setmana es va insuflar aire al festival. Un acord de l'organització amb l'Institut Ramon Llull permet que hi hagi quatre escenaris, i no tres com estava previst. En aquest nou espai hi actuaran cinc grups: Miquel Gil, Neila Benbey, Duquende, Dealan, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien i els esperançadors Litoral. Tot plegat per acabar de donar cos a una programació ben llaminera que aposta pel talent local i per grans noms de la música, més que grans estrelles.

Un altre tarannà és el del festival popArb, esdeveniment consolidat que permet prendre el pols a l'escena catalana. Tot això més enllà dels fenòmens mediàtics. Ara bé, a Arbúcies hi seran els Manel, una banda que rebenta totes les previsions. Per això, i per molt més, no queden entrades —de fa dies— per al festival de La Selva: ni de dia, ni abonaments ni res de res. Això també té a veure amb el fet que els organitzadors del popArb limiten l'aforament. És una celebració musical amb un punt familiar. Tothom sap què va a veure i a escoltar.

La selecció de bandes per aquest any és més que interessant: els vibrants 4t 1a, els intensos Oliva trencada, els màgics Inspira, els treballats Mazoni, l'incombustible Dj Txarly Brown, els prometedors La Iaia, el polivalent Refree, o el brutal The New Raemon, per no parlar de la brillantor de Guillamino o d'El Petit de Cal Eril. Tot envoltat de natura i de bon rotllo, molt bon rotllo.

Cruïlla, cartell ambiciós i ben lligat

Jack Johnson. Per a alguns és més activista que músic, però haver convençut Ben Harper i milions de discos venuts són un bon reclam.

Madness. Llegenda absoluta de l'ska europeu i del pas de la música jamaicana al pop.

Antònia Font. També seran al popArb. El seu darrer disc, Lamparetes, ha estat un altre encert. En directe, agraden encara més.

Public Enemy. Un altre nom que ve de lluny. En aquest cas, autèntic rap.

Maika Makovski. Entre molts noms de prop (Pau Vallvé, Anna Roig, Litoral,...) destaca aquesta mallorquina internacional. Una veu increïble.

El lloc on tothom vol ser: popArb

Manel. Boníssims. I no per inevitables i fenomènics deixen de ser una de les millors bandes del moment.

Inspira. Artesania pura de la cançó. Ritmes entre el folk i el rock que transporten a millor part de les persones.

Nacho Umbert. Una feliç recuperació que ens regala el festival d'Arbúcies.

El Guincho. Tocarà ballar, molt, amb un dels artistes més internacionals i més influents del panorama actual.

Guillamino. El seu darrer àlbum, Fang, és il.luminador. No només música per ballar, també per experimentar sense prejudicis .

The New Raemon. Pura potència i legions de fans.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_