_
_
_
_

Agenda

Música, cine, creació artística...

Festa de creació. A Gràcia no tot és oci nocturn. Sis entitats i espais del districte vinculats amb la creació contemporània han unit esforços i recursos a Nodes de Gràcia, una festa de creació artística que tindrà lloc els propers 12, 13 i 14, i que ensenyarà com treballen artistes i actors d'aquest barri barceloní, tant els que són més experimentats com els artistes emergents. Des de divendres fins diumenge, uns cinquanta artistes participaran a quaranta accions en què mostraran el procés de creació de performances, vídeos, dansa, teatre i art visual.

Divendres, una gran festa a la plaça del Diamant (21.30 hores) presentarà la feina de vuit artistes des del 2003 fins a l'actualitat. Serà l'inici de la festa que s'acabarà extenent per cada espai que hi participa: la Caldera i TragantDansa, plataformes per a la creació i la investigació en el camp del moviment i les arts escèniques; Experimentem amb l'Art, un espai creat per afavorir el diàleg entre l'espectador i els processos de creació de diverses disciplines; Gràcia Territori Sonor, que difon els projectes en l'àmbit de la creació musical, i la Sala Beckett, que ofereix tallers de dramatúrgia i activitats entorn de la creació escènica.

Durant els tres dies de duració del festival, el restaurant Le Bouche à Oreilles (Torrijos, 26) serà el punt de trobada i d'informació de totes les activitats. I, perquè tothom es pugui preparar la visita amb tranquil·lat, ha elaborat un menú per a l'ocasió.

Nodes de Gràcia. Festa de Creació Contemporània (12, 13 i 14 de juny). www.nodesdegracia.net.- J. Á. M.

MÚSICA

Digital Global Radio. Les actuacions dels grups Au i Cluster són el plat fort avui al CCCB de la quarta sessió de BCNmp7, Digital Global Radio, dedicada a veure com el fenomen dels nous formats radiofònics confirma el caràcter global i lliure de la tecnologia digital sonora. I és que entre els molts canvis que ha comportat la revolució digital, l'eclosió dels nous formats radiofònics ha redefinit, segons els experts, la manera d'entendre, consumir i accedir a la informació que abans arribava mitjançant les ones. Les noves ràdios digitals lliures han canviat el rol de l'oient passiu pel del selector musical actiu. En la sessió d'avui es presentaran vídeos de diferents projectes, hi haurà una taula rodona i tindran lloc els concerts d'Au (Madrid) i Cluster (Alemanya).

CCCB, 19 h, 3,60 euros; reduït, 3 euros.

CINE

Cine d'Equador. El cinema ofereix l'oportunitat d'entendre la societat d'origen d'un dels col·lectius de nous ciutadans més nombrosos de Catalunya, el dels equatorians. La segona edició de Cinecuanon, la Mostra de Cine Equatorià de Catalunya, presenta des de dimecres pas-sat, i fins al 17 de juny, algunes de les pel·lícules més representatives de la cinematografia del país (com Mete gol gana, de Felipe Teràn, vegeu la imatge), moltes de les quals són inèdites a Espanya. Juntament amb les projeccions, els debats i els tallers es durà a terme una retrospectiva del cineasta independent Sebastián Cordero, un referent a tot Llatinoamèrica. Cinecuanon (fins al 17 de juny). Cines Verdi, Casa Amèrica, bar Cortálamos i Fedelatina.

El model és el tema del cicle d'exposicions que ha programat el renovat Cercle Artístic de Sant Lluc aquesta temporada. Ara presenta una doble oferta. Per una banda, l'exposició Quarta persona en què dos joves artistes, Gabriel Pericàs i Aitor Rey, ofereixen la seva visió personal sobre el tema a través de la selecció de cinc peces de la col·lecció de la Fundació La Caixa d'autors de tant prestigi com Bruce Nauman, Cindy Sherman, Carles Pazos i Heim Steinbach. A més, al pati d'entrada del Cercle, Neus Miró ha programat un cicle de vídeo centrat també en el tema del model i la seva ambivalència. El cicle durarà tot l'any, però fins al 10 juliol es poden veure obres de Nauman, Dan Graham i Gilbert &George. El model. Cercle Artístic de Sant Lluc (Mercaders, 42). www.santlluc.cat.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_