Agenda
Festes, escenes, emergents...
Pantalles. La Joana, la Paula, la Lídia, la Cruz i l'Arlet comparteixen sopars, hores d'aquagym a la piscina i, sobretot, moltes confidències. Perquè, des que es van conèixer, s'han tornat inseparables i les seves reunions són una vàlvula d'escapament de la vida quotidiana. Totes cinc travessen una situació personal límit: han d'encaixar una infidelitat, decidir sobre un amor que torna del passat en el moment més inoportú o acceptar que tenen una greu malaltia... així que al final acaben fent pinya.
D'aquesta manera arrenca aquesta nit Infidels, la nova sèrie de TV-3, que busca assolir una factura gairebé cinematogràfica, un ritme narratiu alt i apartar-se del costumisme d'altres produccions de la cadena. Infidels compta amb alguns precedents a la televisió, com Sexo en Nueva York i Mujeres desesperadas, que són dues de les sèries que amb més èxit han narrat les desventures d'un grup de dones. De tota manera, els responsables de la sèrie volen explorar una nova via defugint la frivolitat i els tòpics.
Les actrius Sílvia Bel, Montse Guallar, Íngrid Rubio, Montse Germán i Aina Clotet donen vida a les protagonistes. "Són cinc heroïnes de la vida quotidiana. Com que són fidels a elles mateixes, això suposa en ocasions ser infidels a altres persones", diuen els guionistes de la sèrie, que la defineixen com "un drama a ritme de comèdia" que vol arribar a l'audiència amb històries on l'espectador s'hi vegi identificat. TV-3 estrena Infidels aquesta nit a les 22.20 hores . - F. ROBLES
FESTES
Primaverals. L'Institut Francès de Barcelona celebra l'arribada de la primavera amb una festa oberta a tothom. Espectacles de circ a càrrec de companyies d'acròbates com Les Acrostiches, instal·lacions, performances i una sessió de grafits a càrrec de l'Ice Col·lectiu són algunes de les propostes d'aquesta tercera edició de la Primavera Francòfona. Entre els artistes convidats destaca la presència de Patrick Bérubé, que realitza intervencions inspirades en petites desgràcies quotidianes, i treballs com Figures, una instal·lació-performance signada per Germana Civera, que l'any passat va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona al millor espectacle de dansa amb Fuero(n). Institut Francès de Barcelona (Moià, 8). Dia 26 de març, a partir de les 19.30. Entrada lliure.
ESCENES
Claustrofòbia. L'autor, director i actor argentí Daniel Veronese va escollir un espai de només sis metres quadrats com a escenari de la seva obra Mujeres soñaron caballos (imatge). Buscava una atmosfera asfixiant, claustrofòbica, per emmarcar-hi la crua trobada entre tres germans carregats de rudesa i les respectives dones. Tres matrimonis que no van bé, sis personatges que es relacionen a partir de l'agressió verbal i física, per parlar de la presència constant de la violència en el nostre món. L'any 2001, l'estrena de l'obra a Buenos Aires va suposar una autèntica revolució, fins al punt que es parla d'un abans i un després en el teatre argentí. Fa dos anys, Veronese la va muntar a Madrid amb un repartiment d'actors espanyols. Ara, una altra vegada amb els intèrprets originals, la porta a Barcelona, a l'escenari habitual de les seves escales a la ciutat, l'Espai Lliure, que li permet la proximitat amb l'espectador que busca en els seus muntatges. Espai Lliure (Plaça Margarida Xirgu, 1). Barcelona. Fins al 5 d'abril. - B. G.
EMERGENTS
Eclecticisme. A l'exposició Qu4tre es donen la mà artistes amb trajectòries consolidades, com Pep Suari, autor d'obres apassionades que són huracans cromàtics, amb emergents que busquen un lloc al mercat, com Sabrina Sampere, que per motius generacionals (va néixer el 1975 a Sabadell) connecta molt bé amb els públics de mentalitat jove. La mostra es completa amb treballs de Laia Arnau -experta en quadres d'una elevada càrrega sentimental i metafòrica, com es pot apreciar en una de les seves obres, El Bany (imatge)- i Stéphane Villafane, que ja va ser triat a l'exposició-homenatge que va dedicar la Galeria Montcada a Elmyr de Hory, el falsificador d'art més famós del segle XX. 'Qu4tre'. Ateneu de Caixa Laietana (Bonaire, 3-5). Mataró (Barcelona). Fins al 29 de març.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.