_
_
_
_

Agenda

Escenes, exposicions, art...

Emergents, etc... A l'art contemporani, des de fa anys, hi ha una tendència on sembla que s'ha trencat per sempre la il·lusió de l'obra acabada. Així, sovint ens trobem davant de treballs en procés o d'assajos multidisciplinaris. Aquest és també un tret recurrent en els projectes exposats a la tercera edició de BCN Producció, una convocatòria oberta que promociona lectures creatives de problemes contemporanis. En aquesta entrega, els comissaris de la mostra (Amanda Cuesta, Eloy Fernández Porta i Carles Guerra) han seleccionat cinc treballs a càrrec de Fito Conesa, Joan Morey, Mireia Sallarés, Oriol Vilanova i Momu & No Es. A Waiting Time / Wasting Time, Conesa ofereix una instal·lació on la música posa vida a l'avorriment de llocs de transició, com la sala d'espera d'un centre sanitari; mentre que Sallarés s'endinsa a Las muertes chiquitas en una metàfora del plaer, la mort i la violència des d'un punt de vista femení. Per la seva banda, l'èxit i el fracàs centren la proposta de Vilanova; Momu & No Es ens conviden a fer un recorregut teatralitzat per la por; i Joan Morey durà a terme uns enregistraments sonors que formaran part de la seva poètica de la desolació. 'BCN Producció'09'. Las Capella (Hospital, 56). Barcelona. www.bcn.cat/lacapella

ESCENES

A ballar. En la majoria de casos, la literatura no dóna mai per viure. És quelcom que coneix bé el protagonista de l'obra 4 Bailes (Tango, Bolero, Rock & Roll i Vals), d'Albert Espinosa, que s'estrena avui. En aquest muntatge, un jove escriptor de contes s'ha de guanyar el pa treballant també de cangur fins que arriba el moment de fer-se càrrec d'una noia molt especial. Ho fa mentre el germà de la noia, que la cuida des que es van quedar orfes, rep classes de ball. Amb aquest senzill argument, Espinosa ens ofereix una comèdia emotiva i agredolça on es retroba amb la seva companyia Los Pelones, grup amb el qual va obtenir reconeixement amb obres com Idaho y Utha. 4 Bailes, una obra d'Albert Espinosa. La Villarroel (Villarroel, 87). Barcelona. Fins al 24 de maig. www.lavillarroel.cat.

EXPOSICIONS

Cases amb missatge. L'art amb contingut social és més necessari que mai en temps de crisi com els que patim ara. I un dels temes recurrents de l'actualitat és, sense cap dubte, el de l'habitatge en tots els seus múltiples vessants (només cal mirar els diaris). El Museu de l'Empordà acull aquests dies una exposició on, precisament, la casa és la protagonista total. La casa entesa com l'espai privat, com l'àmbit de llibertat de l'individu en oposició a l'espai públic, controlat pel Poder i limitat per un gran llistat de normes. A Quatre parets i un sostre, que té com a comissària Maite Oliva, es fa una aproximació polièdrica al fet essencial d'habitar amb mirades d'artistes i arquitectes com Santiago Cirugeda o Michaela Rusch. En definitiva, una reflexió sobre l'art de (sobre)viure. 'Quatre parets i un sostre'. Exposició al Museu de l'Empordà (Rambla, 2). Figueres (Girona). Del 21 de març al 18 d'abril. www.museuemporda.org.

ART

Univers paral·lel. Malgrat l'impuls actual de la instal·lació i la performance, les disciplines clàssiques de l'art resisteixen bé el pas del temps. És el cas de la pintura, tantes vegades donada per morta. I les obres de Fe Blasco, algunes de les quals s'exposen ara sota el títol Els treballs i els dies, demostren una passió total per l'art pictòric. Un idil·li que s'expressa amb colors molt intensos i on és evident el desig d'explicar la realitat a través de personatges que semblen sortir d'un món paral·lel i ple de metàfores. Com diu José Corredor-Matheos en un text de presentació de la mostra, Fe Blasco ofereix ací una pintura "tan innocent, com sàvia". 'Els treballs i els dies'. Exposició de Fe Blasco a la galeria Punto Arte (Enric Granados, 118). Barcelona. Fins a l'11 d'abril.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_