Agenda
Teatre, poesia i exposicions
Festival. Després de les festivitats de Nadal i Sant Esteve, i en vigílies d'un altre dia assenyalat del calendari, la sala Sidecar de Barcelona proposa per al dia 27 un nou festival amb nom ben eloqüent: Los Santos Inocentes Festival, una jornada dedicada a grups que no apareixen en les capçaleres de cartell d'altres concerts, ni en els discos històrics que han canviat la música d'aquest segle.
El festival, que començarà a les 22 hores, comptarà amb la participació del quartet La Banda del Nervio; els sempre frescos i divertits Tabasco Candy, que es mouen entre el punk, el garage i molt mod i el grup Audio. L'esdeveniment pretén, segons la productora Milana Bonita, "ser una alternativa musical per a grups patris que també mereixen tenir el seu All Tomorrows Parties particular, i vol competir amb els festivals d'aquesta ciutat venuda als vols barats".
Seguint el paral·lelisme amb la novel·la homònima de Miguel Delibes i el film de Mario Camus (a la imatge), la productora afirma que el festival "presenta una família de músics camperols que toquen i assagen en llocs humils al servei de no se sap quins senyors del cortijo. La seva única aspiració és tocar i, per què no, ser caps de cartell en un d'aquests festivals d'estiu que poblen el nostre sòl patri. Mentre toquen, baladregen i cuiden les seves cançons com petits ocells que són". Los Santos Inocentes Festival. Sidecar, 27 de desembre, des de les 22 hores .
PALLASSOS
Pallassos. Un pallasso filòsof anomenat Fo és el protagonista del nou espectacle de Los Modernos que es representa al Teatre Club Capitol. A l'altre extrem de la ciutat, al TNC, actuen Los Excéntricos, un trio de pallassos que en el seu nou espectacle posen en escena les principals tècniques del clown. Fo, de Los Modernos, al Teatre Capitol, i Rococo Bananas, de Los Excéntricos, al TNC (ambdós fins al 4 de gener).
POESIA
Poesia visual. "Escric poesia i relats curts des de molt jove, però l'afició per la poesia visual em vingué de la mà dels tres grans del moment: Joan Brossa, Guillem Viladot i Josep Iglésias", diu Joaquim Brustenga-Etxauri en la presentació del poemari Veure o mirar "poesia visual", que acaba de publicar. Les seves poesies visuals estan fetes de forma artesanal, sense ordinador, enganxant lletres, afegint imatges, utilitzant el llapis, cartes, daus, i elements quotidians. Les poesies apareixen en el llibre alfabèticament i amb títols com: Carta d'amor, cor, forquilla, la pinta de les lletres o màgia (a la imatge). Veure o Mirar, de Joaquim Brustenga-Etxauri. Tabelaria Edicions.
ESCENES
Flower Power. Després de l'èxit de Cabaret musical, el duo integrat per Ramiro Rococó i Mila Von Chobiak retorna a la sala Almazen per explicar-nos la història de dues estrelles de rock-pop als quals algun déu ha beneït amb la virtut de triomfar sempre. Amb una proposta que marca una renovació estètica i conceptual en el camí d'aquesta companyia, i amb un ritme trepidant, es ret homenatge al cinema mut de Baster Keaton, a l'histrionisme de Jerry Lewis, a la psicodèlia del flower power i a l'absurd al límit del provocador Jango Edwards. Tot dins de l'estètica dels anys 70 i amb centenars de referències a la indústria cultural. Disco Baby Disco, cansados de triunfar. Románticos Empedernidos. Sala Almazen. Fins al 2 de gener
EXPOSICIÓ
Klimt. La dona és l'eix central de l'exposició formada per 75 dibuixos de l'artista vienès Gustav Klimt (foto) que es pot visitar al CaixaForum de Tarragona. Dones allunyades del cànon clàssic de bellesa: embarassadas, grasses i ancianes són les protagonistes de l'exposició que ha coordinat Annette Vogel, conservadora de la Col·lecció Sabarsky de Nova York. Segons Vogel, l'exposició permet seguir l'evolució de Klimt, des de la perfecció estàtica dels estudis acadèmics fins a l'alliberació de la línia. Klimt. Dones, 1862-1918. Caixaforum de Tarragona. Fins a l'1 de març de 2009.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.