_
_
_
_

Agenda

Art Contemporani, Teatre, l'Art d'innovar

Un BAC! combatiu. Amb l'actual situació de crisi econòmica sembla que no hi ha lloc per posar-se transcendentals. La realitat del carrer s'imposa i el BAC!, el Festival Internacional d'Art Contemporani, arriba a la seva 9a. edició més combatiu que mai. Els enemics: el consumisme i el sistema capitalista. Així, molts dels treballs presents en aquesta entrega tenen un alt contingut de crítica social i animen a la conscienciació dels espectadors sota el lema Réveille-toi! (que es pot traduir per desperta't o revela't).

El consum és retratat en els seus extrems més absurds (com la pulsió d'acumular productes finalment inútils), o nocius (com l'impacte en el medi ambient que provoca la febre per comprar, usar i... llençar). En aquest context, el món de la moda, concretament allò que s'amaga darrere del glamour, i de les grans marques, és ideal per concretar en imatges les denúncies i les reflexions dels artistes, transmeses a través de diversos formats que inclouen la pintura (encara viva), el videoart, la il·lustració, les noves tendències digitals, la fotografia i el graffiti.

Els treballs de Rai Escalé, per exemple, ofereixen un reflex grotesc i esperpèntic d'allò que s'admira a les passarel·les, però hi ha més. Com la instal·lació que proposa Luis Vidal on es contempla un ramat d'ovelles enamorades d'una peça de roba de Prada. O l'acció prevista per l'acte inaugural, quan Veronique Serfass raparà 31 dones vestides de blanc amb una samarreta on es llegeix la coneguda frase promocional porque yo lo valgo. També són molt impactants les fotografies de Mr. Toledano, especialment aquella en què es veu un niqäb, l'opressiva túnica que només deixa veure els ulls imposada a les dones pel fonamentalisme islàmic, realitzat amb bosses d'una hiperglobalitzada cadena d'hamburgueses. En qualsevol cas, aquestes obres són només un tastet d'un festival que estén la seva xarxa per diverses galeries europees, com la DNA de Berlín, per citar-ne una. BAC! Festival Internacional d'Art Contemporani. Del 2 al 28 de desembre. L'exposició principal estarà instal·lada al CCCB (Montalegre, 5). Barcelona. www.bacfestival.com.

ESCENES

Sobre la prostitució. La necessitat de creure en alguna cosa per tirar endavant. La lluita contra els prejudicis. La difícil realitat de ser mare i prostituta. La doble moral. Les ganes de viure. La debilitat de dues dones en un món brutal. Tot això i molt més ho porta a l'escenari Las chicas del Tres y media Floppies, de Legom, obra que dirigeix a la Nau Ivanow Mercè Vila Godoy. Les actrius Neus Bernaus i Maria Ribera donen vida a les prostitutes que protagonitzen el muntatge i apropen a l'espectador les seves pors, il·lusions i esperances. Fins al 14 de desembre. Nau Ivanow (Honduras, 28). Barcelona.

L'ART D'INNOVAR

Heterodòxia. Dins del cicle Et sona Poblenou?, de la programació Luso-Phonia, l'espai artístic Niu ofereix dues propostes que defugen l'ortodòxia més comercial. D'una banda, una instal·lació musical d'Erika Matsunami i Antonis Anissegos que celebra l'experimentació. D'altra banda, una original performance musical d'Ivan Franco, que des de fa anys treballa en el nou disseny interactiu. En aquest cas, la passió per les sonoritats menys convencionals l'han portat, fins i tot, a construir-se els seus propis instruments electrònics. El cicle porta el segell d'Hangar i és una oportunitat per descobrir treballs que no es poden trobar als circuits tradicionals. Dia 27 de novembre, a partir de les 20.00 hores. Niu (Almogàvers, 208). Barcelona. Accés lliure. www.niubcn.com.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_