_
_
_
_
_

Agenda

Nits als museus, música per tota Catalunya, concerts...

Nits al museu. A l'agost, la canícula apreta. No és estrany que els museus programin moltes de les seves activitats coincidint amb la posta de sol, quan les temperatures són més agradables. Aquestes són algunes de les ofertes més destacades.

A Barcelona, el Macba ha programat fins al 19 de setembre les Nits de Macba, tots els dijous i divendres entre les 20.00 i les 24.00 hores; el Museu d'Història de la Ciutat ofereix, amb Una nit al Museu, la perspectiva inesperada, 14 experiències diferents que es poden realitzar a les seves seus o passejant pels carrers de la ciutat, a partir de les 20.00 hores. Per la seva part, Caixaforum celebra les seves Nits d'estiu els dimarts i dimecres d'agost amb concerts, multimèdia, cinema o recitals (www.lacaixa.es/obrasocial). El MNAC permetrà visitar els dijous 7 d'agost i 18 de setembre fins a les 22.00 hores les seves exposicions temporals (foto).

A la ciutat de Girona, el Museu d'Art celebra les Nits al Museu d'Art, tots els dimecres amb concerts de música clàssica o jazz o dansa (www.museuart.com). El Teatre Museu Dalí de Figueres obre a l'agost fins a la una de la matinada per poder veure les obres del geni empordanès i prendre una copa de cava. A Tarragona, les Històries a la fresca, al museu de la ciutat, ofereixen visites nocturnes, itineraris i contes davant el mar (www.museutgn.com).

FIGAROCK

Música en un camp segat. El nou espectacle de Pau Riba (foto), el rock progressiu dels grups Atila i Antonio Smash Trio i els cantautors Enric Hernàez i Rosa Sánchez seran alguns dels artistes de la setena edició del Festival Alternatiu Figarock. La festa, en un camp segat, homenatjarà el poeta Gimondy, mort fa poc. Hi serà el també poeta David Castillo. Figuerosa (Tàrrega). 9 d'agost, a partir de les 22:00 h. (www.figarock.org). -B. C. R.

ACTIVITATS AL PIRINEU

Concerts i càtars als Pirineus. El Pirineu tindrà un agost musical i històric. Musical, perquè el 8è Festival de Música de la Vila de Rialp , que va començar al juliol, continuarà la seva programació a l'agost i omplirà de música algunes esglésies del Pallars Sobirà. També a l'Alta Ribagorça arribarà la música gràcies al dissetè Cicle de Concerts Solistes, que se celebrarà aquest mes a la comarca. I històric, perquè les Jornades de Refugis Càtars recordaran, fins al 24 d'agost, la fugida dels albigesos per aquestes muntanyes. Un acte central serà la Caminata de Gòsol (foto) a Josa de Cadí pel Camí dels Bons Homes, el proper 3 d'agost. -B. C. R.

MÚSICA A LES COSTES BRAVA I DAURADA

Costa plena de festivals. La costa catalana s'omple de música a l'agost. A la Costa Brava, el 37è. Festival de Cadaqués (festivalcadaques.cat) se celebrarà entre els dies 2 i 10. A la Costa Daurada, el 28è. Festival Pau Casals del Vendrell (vendrell.net), va començar ahir i durarà fins al 23 d'agost, i a Calafell, el 19è. Cicle de Músiques es farà entre els dies 2 i 23. Cambrils i Altafulla ja van començar els seus festivals al juliol i els continuaran fins al 16 d'agost i el 5 de setembre (www.costadaurada.org). A més, el Museu d'Història de Catalunya programa activitats musicals al monestir de Sant Pere de Rodes (fins al 24 d'agost) i als de la Ruta del Císter (Poblet, Santes Creus, Vallbona -foto- i Bellpuig, fins al dia 23) (www.mhcat.cat). -B. C. R.

FESTIVAL MÁS I MAS

Música en les nits de Barcelona. Fins fa uns anys els concerts de música en directe a l'agost estaven reservats a les festes populars de Barcelona. Des de fa cinc anys, el San Miguel Mas i Mas Festival ha canviat el panorama. En la sisena edició del festival s'han programat més de 150 concerts en cinc espais diferents. La Pedrera (foto) acollirà música de cambra, el Jamboree les actuacions de jazz, mentre que els amants del cante i el ball tindran cita a los Tarantos. Al Moog tindrà lloc la música electrònica. Com a novetat d'aquest any, el Teatre Grec acollirà cada dia un estil diferent de música (www.masimas.com).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_