_
_
_
_

Agenda

Exposició Josep Palau, flamenc, pintura...

Fons creixent. La Fundació Palau de Caldes d'Estrac, que porta el nom del desaparegut escriptor Josep Palau i Fabre, celebra el seu cinquè aniversari amb una exposició temporal que reuneix les últimes incorporacions a la seva col·lecció d'art. Les obres ara exposades van ser comprades pel mateix Palau i Fabre després de la inauguració del centre. A més, a aquestes s'afegeixen les que ha rebut la fundació fruit de la donació d'amics i coneguts de l'assagista, poeta i biògraf de Picasso, amb qui va compartir anys d'amistat, complicitat i admiració. Precisament, moltes d'aquestes noves incorporacions porten la signatura de Picasso, onze en total, entre les que destaquen els aiguaforts Sueño y mentira de Franco (1937) i La taberna. Jove pescador català explicant la seva vida a un vell pescador barbut (1934). Miquel Barceló, Ismael Smith, Perejaume, Joan Rebull i Antoni Tàpies són altres dels artistes representats en l'exposició, on també es pot trobar una litografia d'Alexander Calder titulada Humanité i datada l'any 1969 (imatge del costat). L'exhibició no és l'única activitat programada per celebrar l'aniversari. Així, aquests dissabte i diumenge (11.30) la fundació acull la projecció de l'obra de teatre Don Juan. Príncipe de las Tinieblas, de Palau i Fabre, dirigida per Herman Bonnín i estrenada recentment al madrileny Teatro Español que encapçala Mario Gas. 'La col·lecció creix'. Fundació Palau (Riera, 54). Caldes d'Estrac (Barcelona). Fins al 22 de juny.

ESCENES

Vendre. El dramaturg Edoardo Erba proposa a Venedors un retrat satíric de la societat actual. L'obra, dirigida per Carles Fernández Giua, tracta sobre la influència que exerceixen les lleis capitalistes del mercat en les relacions humanes. Per a Erba, això provoca que les persones tinguin una doble vida: la pública i la privada, separades per les aparences. Integren el repartiment Jordi Brunet, Rafa Cruz, Armand Villén, Berta Giraut, Jordi Llordella i Eva Cartañà. Sala Beckett (Alegre de Dalt, 55 bis). Barcelona. Fins al 25 de maig.

MÚSICA

Flamenc. Són només tres dies, però intensos i amb una programació de molta qualitat. El festival de Flamenc de Nou Barris ofereix un cartell ple de propostes eclèctiques per apropar la riquesa d'aquest estil musical al públic barceloní. Entre altres, destaquen les actuacions dels cantaores Duquende, nascut a Sabadell, i Guadiana, de la nissaga dels Porrina. El ball estarà representat pel polèmic bailaor Rafael Amargo i la seva companyia i la guitarra, per l'art de Daniel Casares. A més, Jorge Pardo portarà l'espectacle Vientos Flamencos. Festival Flamenc de Nou Barris. Pati de la Seu del Districte (Pi i Molist, 133). Barcelona. Del 15 al 17 de maig. 21.30 hores.

ART

Evolucions. L'obra del barceloní Rai Escalé guanya adeptes cada dia. L'artista ha evolucionat cap a un tenebrisme pictòric a l'estil Bacon que ja s'anunciava en els seus treballs inicals dels anys vuitanta, marcats per un tractament underground de l'imaginari pop-punk . Ara, s'ha especialitzat en retrats que provoquen torbació en la mirada de l'espectador, com es pot constatar a l'exposició L'ull cervell. Els seus singulars homentatges a obres clàssiques com la Gioconda (imatge) són tan trencadors com els collages i dibuixos on critica la devoció per certa bellesa imposada pels anunciants o l'addicció al quiròfan. Impactant. Iguapop Gallery (Comerç, 15). Barcelona. Fins al 31 de maig. Entrada lliure.

MÓN INFANTIL

Rondalles. Cesc Serrat celebra els seus 25 anys com a rondallaire amb l'espectacle Pinya de contes i cançons amb el que aconsegueix desvetllar la imaginació no només dels petits, sinó també del públic adult. En part, per la quantitat de llenguatges que utilitza aquest rondallaire, des del musical al purament corporal, tots ells entrelligats a partir del món màgic propi dels contes. Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc, s/n). Barcelona. Dies 17 de maig, 17.30 hores, i 18 de maig, 11.30 i 13.00 hores.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_