_
_
_
_

Agenda

Exposició dels Smithson, blues, art pels drets humans...

Les cases dels Smithson. Els britànics Alison (1928-1993) i Peter Smithson (1923-2003) es van conèixer a la Universitat de Durham quan estudiaven arquitectura. La seva boda va anar acompanyada de premi i èxit: es van casar al 1949 i el mateix any van guanyar el concurs per construir l'Institut d'Ensenyament Secundari d'Hunstanton, a Norfolk. En poc temps, gràcies a la radical modernitat de projectes com aquest, es van convertir en referents del moviment arquitectònic batejat com a Nou Brutalisme, un reconeixement que els va permetre gaudir d'un lloc preeminent a l'arquitectura de postguerra. Entre les seves construccions, destaquen l'edifici de The Economist a Londres i el bloc d'habitatges dels Jardins de Robin Hood. A més, van ser uns grans agitadors culturals i membres de moviments artístics que van posar els fonaments de l'Art Pop. El treball i la biografia d'aquesta parella centra l'exposició Alison and Peter Smithson-From the House of the Future to a House for Today, iniciativa que inaugura un cicle d'exposicions sobre l'habitatge impulsat per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. L'elecció dels Smithson, grans admiradors de Mies van der Rohe i Le Corbusier, no és gratuïta, perquè la seva producció és una reflexió contínua del que van anomenar l'art d'habitar. Per això, els seus edificis buscaven adequar-se al màxim al seu emplaçament i a les pautes d'ús personals dels seus habitants. La mostra il·lustra amb maquetes i panells -a més de mobiliari, fotografies i esbossos dispars- el treball dels Smithson, que van passar la major part de la seva vida a cases rehabilitades del barri londinenc de Chelsea. Exposició Alison & Peter Smithson-From the House of the Future to a House for Today. Fins al 26 d'abril. Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Plaça Nova, 5). Barcelona. Entrada lliure.

Amb ritme de 'blues'. L'oferta és reduïda, però acuradament escollida. El festival Blues&Ritmes arranca avui a Badalona amb quatre actuacions dins del programa. Obre el cartell una de les grans revelacions del blues del 2007: els nord-americans Watermelon Slim & The Workers (foto). El programa inclou també l'africana Rokia Traoré, amb un estil resultat d'influències d'arreu; el mestre del folk Guy Clark i la icona del gospel-soul Mavis Staples. Fins al 25 d'abril al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17). Badalona. -F. R.

Concert benèfic. El cantautor Quimi Portet (foto); Miqui Puig, jurat de concursos televisius i cantant de Los Sencillos; Mazoni, referent local del pop indie, i els Nour, grup expert en la fusió musical, són els protagonistes del concert benèfic organitzat per la Fundació Grup d'Afectats de l'Esclerosi Múltiple amb l'objectiu de recaptar fons per la investigació d'aquesta malaltia. Dia 3 d'abril, 21.00 hores. Palau de la Música Catalana (Sant Francesc de Paula, 2). Barcelona.

Drets humans. El projecte dels creadors de la marca Nirname (mantra hindú que vol dir sense nom) va començar una nit de 2006 a Buenos Aires, durant un concert d'U2 en el qual es projectaven en una gran pantalla els articles dels Drets Humans mentre sonava Miss Sarajevo. Van pensar que era un text que tothom sap que existeix, però que molt pocs coneixen veritablement. I a la tornada a Barcelona, van decidir encarregar a l'artista Sergi Piera que dissenyés unes samarretes que portessin estampats un dels articles. D'aquesta manera, qualsevol que ho vulgui pot contribuir a la seva difusió. A qualsevol hora i a tot arreu. Els punts de venda es poden trobar al web de la marca, que ha creat també una fundació que treballa en altres projectes amb el mateix esperit: DVD didàctics per joves o CD benèfics amb la participació de Nacho Cano i altres músics espanyols. Ara treballen amb la mirada posada en el mes de desembre, quan es compleixen els 60 anys de la declaració dels Drets Humans, que volen celebrar amb un concert. Fins al 10 d'abril es pot veure també al FAD una primera exposició a favor d'aquests drets que inclou collages fotogràfics de Sergi Piera i escultures d'Anna Roser inspirades en el primer dels articles. FAD. (Plaça dels Àngels, 5-6). Barcelona. http://nirname.blogspot.com. -F. R.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_