_
_
_
_

Agenda

Cinema documental, jornada de portes obertes, l'art urbà...

El torn del documental. Mica en mica el gènere documental va conquerint espais en les cartelleres cinematogràfiques. Ajudar-lo a assegurar el seu lloc és un dels objectius del Docs Barcelona. Nascut fa una dècada com a plataforma de trobada entre televisions, directors i productors a fi d'aconseguir finançament per a nous projectes, des de fa dos anys s'ha convertit també en un festival no competitiu adreçat a tots els públics. Dimecres vinent, el festival Docs Barcelona inaugurarà la segona edició amb l'estrena de Darfur Now, del director Ted Braun, el relat de com s'enfronten a la tragèdia que es viu en aquesta regió sudanesa un seguit de persones, des del fiscal del Tribunal Penal de la Haia Luis Moreno-Ocampo als actors Don Cheadle i George Clooney. Fins al 3 de febrer, el festival oferirà un total de 24 films en diferents cinemes de Barcelona i Terrassa. Les pel·lícules s'agrupen en tres seccions. Panorama es consagra a produccions recents, entre les quals destaquen Kalinovski Square, de Yuri Khanshchavatski; Stone Silence, de Krysztof Kopczynski, sobre la vida d'una dona lapidada a l'Afganistan; i El día se repite, de Xavier Baig i Òscar Moreno. A la secció Le dernier repas, el cap de la Unitat Documental de la cadena ARTE, Thierry Garrel, recull les seves pel·lícules favorites, entre elles Portraits, d'Alain Cavalier. Finalment, la secció Història recull quatre treballs, entre ells Madres , dedicat a les lluitadores de la Plaza de Mayo. El festival es clausurarà amb A promise to the dead: the exile journey of Ariel Dorfman, on Peter Raymont homenatja l'escriptor, conseller cultural de Salvador Allende i supervivent del cop d'estat de Pinochet. Festival Docs. Del 30 de gener al 3 de febrer a cinemes de Barcelona i Terrassa. Programació completa a www.docsbarcelona.com. - B. GINART

CULTURA POPULAR

Després d'un procés d'obres de remodelació, el barceloní Centre Cívic Convent de Sant Agustí celebra unes jornades de portes obertes. La proposta estarà amenitzada per activitats diverses, que inclouen sessions de dj's , un repàs als millors discos de la música electrònica, exposicions fotogràfiques, recitals de poesia i literatura, funcions de teatre de petit format i espectacles infantils. Amb aquesta iniciativa, el centre vol ser un punt de trobada obert a tots els públics. 26 de gener, de 16 a 21.00 hores. Convent de Sant Agustí (Comerç, 36). Barcelona.

ESCENES

Pati Dubois i Cristi Garbo són la divertida ànima de la companyia de clown Las pestañas. El seu humor surrealista es basa en una baralla contínua entre els seus personatges, les cabareteres Zsa Zsa Rina i Bou Bou Bidou. Reunides per primera vegada al Fòrum de les Cultures, ara (sota la pressió de Jango Edwards) es tornen a unir per oferir Benvingudes al cel. 25 de gener, 21.00 hores. Centre Cívic Can Felipa (Pallars, 277). Barcelona.

TENDÈNCIES

La influència de l'estètica de l'art urbà és cada cop major. Ja se sap que molta gent considera que els graffitis són només vandalisme, malgrat l'interès que aquestes obres efímeres desperten en els grans temples de la cultura oficial. Però els graffitis o els tags no abracen la totalitat de l'art urbà. Entre les noves tendències, destaca l'ús dels anomenats stickers, adhesius personalitzats amb voluntat decorativa o de denúncia social. La moda ha arribat fins i tot als centres comercials. Així, el col·lectiu Interferència -consagrat a fer intervencions artístiques a espais públics de naturalesa diversa- és un dels creadors del primer concurs d'instal·lacions creatives mitjançant stickers. El resultat de la convocatòria es pot veure al Maremàgnum de Barcelona (Moll d'Espanya, s/n), l'altre impulsor de la iniciativa.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_