_
_
_
_

Agenda

Poesia experimental, Pallasos, Novel.la negra...

Poesia experimental alemanya. Alguns dels representants més destacats de l'escena poètica experimental alemanya recalen a la capital catalana per participar al cicle Berlín-Barcelona: una transferència poètica, que se celebrarà entre el 12 i el 15 de desembre a quatre espais: el Goethe-Institut Barcelona, l'Horiginal, la Sala [2] de l'Apolo i l'auditori del Macba. Els poetes convidats per l'ocasió són: Monika Rinck, Ricardo Domeneck, Nora Gomringer i Ann Cotten, que comptaran amb la col·laboració especial d'escriptors i artistes locals, com Accidents Polipoètics, Bartomeu Ferrando, Josep Pedrals, Sebastià Jovani i Christian Atanasiu, entre d'altres. Els poetes alemanys protagonistes de la iniciativa tenen en comú un plantejament literari que va més enllà del llibre i treballen habitualment amb vídeoartistes per oferir recitals poètics avantguardistes molt propers a les performances. Cabarets poètics, projeccions de films i sessions de música electrònica són algunes de les propostes que abraça aquest cicle, fruit de la col·laboració permanent entre el taller literari alemany Literaturwerkstatt i el col·lectiu barceloní Projectes poètics sense títol-propost.org. La iniciativa va començar l'any passat a Berlín, on van actuar diversos poetes relacionats amb Barcelona, com Enric Casasses, Ester Xargay i Gerard Altaió, entre d'altres. En aquesta edició de Berlín-Barcelona també es presentarà una nova entrega del Festival Zebra, consagrat a pel·lícules relacionades amb la poesia. 'Berlín-Barcelona: una transferència poètica'. Del 12 al 15 de desembre al Goethe-Institut (Manso, 24-28), Horiginal (Ferlandina, 29), Apolo (Nou de la Rambla, 111) i Macba (Plaça dels Àngels, 1). Barcelona. El programa sencer del cicle es pot consultar a la pàgina web: http://propost.org/berlin.

ESPAIS

Novel·la negra. Els lectors del gènere detectivesc no paren de créixer. La llibreria Negra y Criminal, consagrada a la literatura policíaca, celebra aquests dies el seu cinquè aniversari a la Barceloneta, al número 5 del carrer de la Sal. L'establiment, fruit de l'esforç dels llibreters Paco Camarasa i Montse Clavé, és un dels més actius en l'oferta d'activitats, que inclouen tradicionals aperitius de musclos a les presentacions de llibres. El lloc web de la llibreria (negraycriminal.com) és imprescindible per estar al dia en tot allò que es cou a la confraria literària del crim.

EXPOSITORS

Llengua viva. Lleida és la primera de les capitals catalanes que acull l'exposició La mar de llengües. Parlar a la Mediterrània, emmarcada en els actes que Linguamón té previst dur a terme amb motiu de l'Any Internacional de les Llengües declarat per les Nacions Unides. Fins al 3 de febrer de 2008. Institut d'Estudis Ilerdencs (Plaça de la Catedral, s/n). Lleida.

ESCENES

Pallassos i molt més. El barri barceloní de Sant Andreu de Palomar aplega aquests dies una interessant cartellera cultural adreçada a un públic d'edats diverses. D'una banda, el SaT! acull Pallassos, de la companyia Cop de clown. L'espectacle és una mirada nostàlgica al passat, quan els circs dedicaven gairebé tot el seu repertori a la doma d'animals i els pallassos només entraven en escena per fer més passadora l'estona que els mossos trigaven a condicionar la pista pel número següent. Eren els anomenats Pallassos de Represa, que ara reben ací un merescut homenatge. D'altra banda, diversos espais del barri es converteixen en la seu del Festival Sincronia 2007, que ofereix propostes de disciplines dispars centrades en l'exploració de les relacions entre la música i el vídeo, entre d'altres iniciatives que inclouen concerts i una exhibició de graffiti on l'activisme social té un paper molt destacat. Totes les activitats del Festival Sincronia són gratuïtes.

'Pallassos'. Fins al 9 de desembre al teatre SaT! (Neopàtria, 54). Barcelona. bcn.es/santandreuteatre.

'Festival Sincronia 2007'. Fins al 8 de desembre a diversos espais de Sant Andreu de Palomar. Barcelona. Programa al web: www.festivalsincronia.com

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_