_
_
_
_

Serietat, si us plau

Bé que rodalies no funciona, bé que s'endarrereixi l'arribada de l'AVE, bé que tinguem apagades de llum, bé que es col·lapsin les autopistes, bé, bé, bé... Però el que ja no podem suportar és el temor que estem bevent aigua, cuinant amb aigua, duxant-nos amb aigua del Llobregat, que pot tenir efectes cancerígens a llarg termini. Ho va dir molt seriosament el gerent de l'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona, el senyor Joan Guix. Ens va ensenyar una nova paraula, els trihalometans, agents químics que es generen durant el procés de potabilització de l'aigua i que tenen "potencialment" efectes cancerígens. Si es consumeixen durant dècades, va asegurar.

El senyor Guix no va dir si aquestes dècades són de futur o de passat. Però sí va precisar que els afectats som el 8% de la població: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts. Els senyors d'Aigües de Barcelona i de l'Agència Catalana de l'Aigua s'hi van tirar com a llops i van donar moltes dades per demostrar la qualitat de l'aigua, i al dia següent l'Ajuntament va demanar disculpes per l'alarma i ens va prometre que el que surt per l'aixeta és bo.

Cada cop ens costa més creure els polítics. El senyor Guix té cara de bona persona i de saber el que es diu. I molts ens hem quedat amb la copla que part de raó deu tenir. A mi, per exemple, que visc a Sants, m'ha convençut que la conjuntivitis crònica que tinc no es deu a hores de pantalla ni d'aire condicionat, sinó a la maleïda aigua del Llobregat.

Qui té raó? La delegada de Salut de l'Ajuntament, la senyora Isabel Ribas? Els senyors d'Aigües de Barcelona? Els de l'Agència Catalana de l'Aigua? O el senyor Guix, que sembla que parlava de bona fe? A saber. Si el senyor Guix se'n va anar de la llengua i ens va espantar innecessàriament, que s'ho faci mirar. Si no és així, i com que cada cop ens creiem menys els polítics, que ens ho aclareixin amb dades de veritat i no amb una allau de paraules que hores d'ara no ens convencen.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_