_
_
_
_

Agenda

Monty Phyton, art site-especific, homenatge teatral...

El caòtic univers dels Monty Python. Un oficinista que veu espantat com cauen persones per la finestra, malgrat que el seu company de treball no sembla gens inquiet; quatre milionaris que discuteixen qui d'ells ho va passar pitjor quan eren pobres; un home que vol canviar un lloro en un comerç de mascotes perquè l'animalot no parla... Situacions com aquestes eren recurrents en els gags que la companyia britànica Monty Python van enregistrar per la mítica sèrie Flying Circus. Una selecció de les millors peces del programa recala ara al barceloní Teatre Villarroel, que enceta una nova etapa sota la direcció artística de Javier Daulte.

L'espectacle, dirigit per Santiago Sánchez i Joseph O'Curneen, és el resultat de la col·laboració entre les companyies Yllana i Imprebís. Abans d'arribar a Barcelona, el muntatge va assolir un gran èxit al Teatre Alfil de Madrid, on va estar més d'un any en cartell. Els actors Carles Castillo, Richard Collins-Moore, Antonio de la Fuente, Carlos Heredia i Ángel Ruiz tenen la difícil missió de recrear en escena l'univers absurd dels Monty Python originals, una companyia que va gaudir de l'extraordinari talent de còmics com Terry Gilliam, Graham Chapman, John Cleese i Terry Jones, entre d'altres. Els responsables del muntatge, que abraça 22 gags dels més de 700 que van gravar els Monty Python i algun tema musical de les seves pel·lícules, reconeixen que el que els feia més por eren les comparacions. Per evitar-ho, no van voler revisar els vídeos del programa. Així pretenien aconseguir un apropament directe als textos teatrals, que malgrat el pas del temps, es mantenen tan brillants com sempre. 'Flyng Circus. Els millors esquetxos de Monty Python'. Villarroel Teatre (Villarroel, 87). Barcelona. Del 13 de setembre al 21 d'octubre.

ART AMB PAISATGE

El festival Mapa, una de les poques cites europees consagrades a l'anomenat art site-specific, canvia de seu i es trasllada al poble de Pontós, a 28 kilòmetres de Girona. Organitzat pel col·lectiu Cèl·lula, el festival se celebrarà des de demà fins al diumenge. El seu atractiu principal consisteix en relacionar el paisatge amb l'art a partir d'instal·lacions i altres propostes que converteixen els boscos en escenaris. Entre les intervencions que es podran gaudir en el festival destaquen iniciatives com Retrats de la població de Pontós, a càrrec de Marc Costa; De Weg (El camí), recreació d'una màquina impossible realitzada per Maskesmachine i Tempo de Calabaza, un projecte ecologista de Núria Güell i Raquel Friera. El cartell de Mapa'07 es completa amb actuacions de companyies com Los Galindos i sessions de dj's. Festival Mapa. Diversos espais de Pontós. Girona. Del 14 al 16 de setembre. www.celula-mapa.net

ESCENES

L'espai Brossa aixeca el teló de la nova temporada amb l'espectacle Ojos Verdes, un homenatge al cantant Miguel de Molina escrit i dirigit per Marc Vilavella. Els intèrprets del muntatge -que ofereix com un dels seus grans al·licients la música en directe- són Mariona Blanch, Gracia Fernández, Xavi Melero, Albert Mora, Manoli Nieto i el mateix Vilavella.

El repertori inclou peces clàssiques del cançoner popular espanyol com, entre d'altres, El día que nací yo , Mi pena, Compuesto y sin novia, Anda Jaleo , Nana de Sevilla, ¡Ay Carmela!, El emigrante o La bien pagá, aquesta última molt lligada al mite de Molina. Amb l'espectacle, la companyia La Barni vol reivindicar la cançó popular espanyola com una part essencial de la cultura tradicional autòctona, perquè els seus integrants consideren que aquesta música ha estat relacionada injustament amb el franquisme i provoca prejudicis que poden esborrar el seu llegat. Per això, a més d'avançar-se un any a la commemoració del centenari del naixement de Miguel de Molina, la figura del malaguanyat cantant els permet subratllar els vincles entre la cançó popular i la II República espanyola a partir d'una de les seves grans icones. 'Ojos Verdes'. Espai Brossa (Allada Vermell, 13). Barcelona. Del 13 de setembre al 21 d'octubre.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_