_
_
_
_

Agenda

Retrats, ombres xineses, literatura fantàstica, jazz...

MODELS DE LUXE. Són molts els que somnien en convertir-se en fotògrafs de les estrelles, però molts pocs els que ho aconsegueixen. Mark Seliger (Texas, Estats Units, 1959) és un d'ells. Doncs ja és aquí. Almenys la seva obra: la barcelonina galeria Hartmann exhibeix els retrats en blanc i negre de la sèrie In my Stairwell. Lou Reed, David Bowie, Susan Sarandon, Heidy Klum, Richard Serra, Giorgio Armani, Ralph Laurent, Salma Hayek, Bill Irwin, Matthew Barney, Luciano Pavarotti, Tony Bennet, Lenny Kravitz, Ice Cube, Paul McCartney, Tony Hawk, Tom Wolfe, Bruce Springsteen o Cris Martin són alguns dels protagonistes d'aquestes fotografies, una llista que demostra el reclam de Seliger entre les celebritats. Els retrats sempre tenen com a decorat una paret de maó vist, nuesa decorativa que capta l'essència del personatge sense artificis. En ocasions, com en el cas de l'actor Johnny Knoxville (fotografia del costat), la tranquil·litat es trenca amb un joc d'excessos. Seliger ha recorregut un llarg camí fins a convertir-se en un creador d'icones. Entre els seus treballs, destquen les col·laboracions amb revistes punteres com Rolling Stone o Vanity Fair. 'In my stairwell', de Mark Seliger. Galeria Hartmann (Santa Teresa, 8 baixos). Barcelona. Del 28 de març al 21 de maig.

ESCENES

Ombres xineses. L'australià Richard Bradshaw, mestre mundial del gènere, actua a Barcelona i ofereix un curs obert a tots els interessats en aprendre'n la tècnica. Tant les funcions com les classes s'oferiran a La Puntual, l'únic espai barceloní dedicat en exclusiva al món de les titelles i les ombres. La Puntual (Allada Vermell, 15). Barcelona. 24, 25, 31 de març i 1 d'abril. www.lapuntual.info. -BELÉN GINART

'J'arrive'. La coreògrafa i ballarina Marta Carrasco va estrenar l'any passat aquest espectacle per celebrar els deu anys de la seva companyia amb l'energia i la poètica que sempre l'han acompanyat. El muntatge es troba ara de gira. Teatre Metropol (Rambla Nova, 46). Tarragona. 23 de març, 21.30 hores. Teatre Principal (Sant Pau, 6). Sabadell. 24 de març, 21.30 hores.

Monòlegs. La febre pels espectacles còmics unipersonals sembla lluny de remetre. En aquest marc s'inscriu el segon certamen de monòlegs de Badalona. El premi es disputarà entre cinc finalistes. Les virtuts dels joves canditats seran avaluades per un jurat compost per l'ex consellera de Cultura Caterina Mieras, el jugador de bàsquet Rudy Fernández, l'actriu badalonina Anna Moliner i el monologuista Dani Pérez. Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17). Badalona. 25 de març, 18.30 hores.

DIVERSITATS

Now. Tercera edició d'una iniciativa que analitza els canvis científics, tecnològics i culturals que vivim en l'actualitat. Entre els ponents figuren reconeguts experts de disciplines diverses, com Peter Singer, Jesús Monterín o David Peat. CCCB (Montalegre, 5). Barcelona. Del 22 al 24 de març. www.cccb.org.

'Palimpsest'. Exposició que ofereix una reflexió sobre els límits de l'art pictòric a càrrec de set artistes novells amb un nexe comú: tots ells provenen de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Galeria Espai [b] (Torrent de l'Olla, 158). Barcelona. Fins al 21 d'abril. www.espaib.com.

NEO3. Congrés de Narrativa Última. La memòria, la literatura fantàstica, l'abjecte o els límits de l'expressió són alguns dels temes que es tracten en aquest congrés de narrativa amb ponències de Julià de Jòdar o Juan-Cantavella, entre d'altres. Pati Llimona (Regomir,3). Barcelona. Del 22 al 24 de març. www.circulolateral.com

Spannabis. Fira dedicada al cannabis, en tots els seus vessants, i a les teconologies alternatives.

Fira de Cornellà (Tirso de Molina, 34). Cornellà. Del 23 al 25 de març. www.spannabis.com.

'Llibròfags'. Publicació digital que barreja els conceptes de revista de llibres, bloc de literatura i comunitat de lectors. www.llibrofags.com.

'Imatges contra l'oblit'. Cicle de documentals que reten homenatge a les víctimes de la repressió franquista.

Filmoteca de Catalunya (Avinguda de Sarrià, 31-33). Barcelona. Fins al 30 de març. Consultar cartellera.

NOTES MUSICALS

Pianista elegant. Un dels grans pianistes del jazz actual, Kenny Barron, actuarà demà dins la programació del 26a. edició del Festival de Jazz de Terrassa. Elegant, rítmic i sempre aventurer, el pianista nord-americà, nascut a Filadèlfia (1943), representa el pont més atractiu entre el classicisme del be bop i la modernitat contemporània.

Kenny Barron Trio. Nova Jazz Cava (Passatge Tete Montoliu, s/n). Terrassa. 23 de març, 22.00 hores. -MIQUEL JURADO

Transgressors. Els directes de Trans Am, una de les bandes de rock més transgressores del moment, són imprescindibles. En aquesta gira internacional presenten el seu treball més atípic i exitós, Sex Change, un album que recull deu anys d'innovació i escomeses musicals contra el poder. Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113). Barcelona. 24 de març, 21.00 hores.

RECUPERATS

Miquel Bestard. Gairebé ningú no en sabia dir res fins ara quan li esmestaven l'artista Miquel Bestard (Palma, 1592-1633). Com a illenc de mena fou un mitòman al seu estil, inventor d'arquitectures, desficis navals i tempestes imaginàries. Obres com la dedicada a l'enterrament i desfilada de Ramon Llull el fan mereixedor d'una mirada de rescat. Centre de Cultura Sa Nostra (Concepció, 12). Palma. Fins al 21 d'abril. - A. MANRESA

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_