_
_
_
_
_
Extra de Festa Major

Recomanacions

A més d'artistes més o menys coneguts com ara Ojos de Brujo (flamenco bastard); Papa Wemba (soukous); Uusitalo -àlies de Vladislav Delay- (house); Nawja (pop digital); Juan Atkins (Detroit techno); Antònia Font (pop agredolç); Tote King (hip-hop) o Asian Dub Foundation (música global), el cartell del BAM amaga noms que no es poden rastrejar a l'All Music, la bíblia musical anglosaxona a internet. Es tracta, entre d'altres, d'aquests artistes que seleccionem.

- Edan. A mig camí entre el hip-hop clàssic i el més underground, amb cançons retorçades i sorprenents que resulten imprevisibles, Edan, nascut a Washington però format a Boston, és una de les aportacions del hip anglosaxó al BAM. (dia 24, 00.00 h. Joan Coromines)

- Hanne Hukkelberg. La fragilitat, elegància i dolçor fetes música de la mà d'aquesta noruega de veu tènue. Vindria a ser un punt de trobada entre Rebekka Bakken i Stina Nordenstam. Deliciosa. (dia 24. 22.30 h. Joan Coromines)

- Louise Attaque. Veterà grup francès que pren el seu nom d'un anarquista del segle XIX (Louise Michel) i que practica un folk-rock que ha estat produït per Gordon Gano, dels Violent Femmes, una de les bandes amb qui mantenen paral·lelismes. (dia 24. 00.15 h. Rambla del Raval)

- Peter von Pohel. Va néixer a Suècia, de pare alemany, però viu i treballa a París des de fa temps. El seu pop té com a referents artistes com Syd Barrett i Beck, tot i que la seva veu pot recordar en alguns passatges la de Robert Wyatt. Neoclassicisme. (dia 22. 22.30 h. Joan Coromines)

- The Pinker Tones. Un dels grups espanyols més internacionals gràcies a una activa política promocional a la xarxa i un so que barreja amb rock, pop, lounge music, breakbeats i funk. Humor i ball. (dia 23. 03.30 h. Parc Fòrum)

- Pitingo. Essent fill d'una gitana i d'un guàrdia civil, no es pot esperar ortodòxia. Pitingo és un nou valor del cante que acaba d'editar el seu primer disc, apadrinat per la família Habichuela. Flamenco i sortides de marge són els seus valors. Actius des del 97, només han editat tres discos. (dia 22. 22:30 h. Catedral)

- Saïan Supa Crew. Una de les bandes més conegudes i reconegudes del hip-hop francès. Poderosos i alhora melòdics, el sextet explota les seves habilitats en directes molt dinàmics. (dia 22. 03:30 h. Parc Fòrum)

- Spleen. Un dels talents emergents de la música negra francesa. Amb veu musculosa barreja el hip-hop, el blues i el soul. És fundador del col·lectiu "Les pells blanques i negres", associació artística de la qual formen part Anthony, Devendra Banahart i Cocoroise, entre d'altres. (dia 23. 00:00 h. Joan Coromines)

- Watcha Clan. O com els francesos entenen allò que aquí anomenem "mestissatge". Electrònica, hip-hop i sons àrabs i de tota la Mediterrània, barrejats amb cura. (dia 23. 00:15 h. Rambla Raval)

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_