Recomanacions
A més d'artistes més o menys coneguts com ara Ojos de Brujo (flamenco bastard); Papa Wemba (soukous); Uusitalo -àlies de Vladislav Delay- (house); Nawja (pop digital); Juan Atkins (Detroit techno); Antònia Font (pop agredolç); Tote King (hip-hop) o Asian Dub Foundation (música global), el cartell del BAM amaga noms que no es poden rastrejar a l'All Music, la bíblia musical anglosaxona a internet. Es tracta, entre d'altres, d'aquests artistes que seleccionem.
- Edan. A mig camí entre el hip-hop clàssic i el més underground, amb cançons retorçades i sorprenents que resulten imprevisibles, Edan, nascut a Washington però format a Boston, és una de les aportacions del hip anglosaxó al BAM. (dia 24, 00.00 h. Joan Coromines)
- Hanne Hukkelberg. La fragilitat, elegància i dolçor fetes música de la mà d'aquesta noruega de veu tènue. Vindria a ser un punt de trobada entre Rebekka Bakken i Stina Nordenstam. Deliciosa. (dia 24. 22.30 h. Joan Coromines)
- Louise Attaque. Veterà grup francès que pren el seu nom d'un anarquista del segle XIX (Louise Michel) i que practica un folk-rock que ha estat produït per Gordon Gano, dels Violent Femmes, una de les bandes amb qui mantenen paral·lelismes. (dia 24. 00.15 h. Rambla del Raval)
- Peter von Pohel. Va néixer a Suècia, de pare alemany, però viu i treballa a París des de fa temps. El seu pop té com a referents artistes com Syd Barrett i Beck, tot i que la seva veu pot recordar en alguns passatges la de Robert Wyatt. Neoclassicisme. (dia 22. 22.30 h. Joan Coromines)
- The Pinker Tones. Un dels grups espanyols més internacionals gràcies a una activa política promocional a la xarxa i un so que barreja amb rock, pop, lounge music, breakbeats i funk. Humor i ball. (dia 23. 03.30 h. Parc Fòrum)
- Pitingo. Essent fill d'una gitana i d'un guàrdia civil, no es pot esperar ortodòxia. Pitingo és un nou valor del cante que acaba d'editar el seu primer disc, apadrinat per la família Habichuela. Flamenco i sortides de marge són els seus valors. Actius des del 97, només han editat tres discos. (dia 22. 22:30 h. Catedral)
- Saïan Supa Crew. Una de les bandes més conegudes i reconegudes del hip-hop francès. Poderosos i alhora melòdics, el sextet explota les seves habilitats en directes molt dinàmics. (dia 22. 03:30 h. Parc Fòrum)
- Spleen. Un dels talents emergents de la música negra francesa. Amb veu musculosa barreja el hip-hop, el blues i el soul. És fundador del col·lectiu "Les pells blanques i negres", associació artística de la qual formen part Anthony, Devendra Banahart i Cocoroise, entre d'altres. (dia 23. 00:00 h. Joan Coromines)
- Watcha Clan. O com els francesos entenen allò que aquí anomenem "mestissatge". Electrònica, hip-hop i sons àrabs i de tota la Mediterrània, barrejats amb cura. (dia 23. 00:15 h. Rambla Raval)
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.