_
_
_

El Reus allarga el seu domini en el derbi de les comarques de Tarragona

Un magnífic gol de Vitor Silva dona la victòria als reusencs contra un Nàstic decebedor (1-2)

Marc Rovira
Un moment del partit entre el Nàstic i el Reus.
Un moment del partit entre el Nàstic i el Reus.CF Reus

El derbi de les comarques tarragonines segueix tenint color roig-i-negre. El Reus s'ha emportat la victòria del Nou Estadi de Tarragona davant més d'11.200 espectadors i suma un capítol més al seu domini sobre l'equip veí. El Nàstic no ha guanyat mai al Reus en les dues temporades que porten coincidint a Segona A.

La Federació Espanyola de Futbol expedienta el Reus per desplegar una senyera gegant
El Reus enfonsa el Nàstic (1-0)
El Nàstic se salva del descens en un partit agònic

El Reus ha sortit al camp pressionat perquè camina perillosament a prop de la zona de descens però aviat ha quedat clar que el nerviosisme no era exclusiu del vestidor visitant. El Nàstic, molt eficient lluny de Tarragona, no guanya davant del seu públic des del 10 de desembre i com a local només ha sumat quatre punts en els darrers dos mesos i mig. A més, el Reus és la gran assignatura pendent dels grana: en els quatre partits que han disputat a la categoria de plata només li ha esgarrapat un punt als roig-i-negres.

Els aficionats que pràcticament han omplert en Nou Estadi de Tarragona han hagut de posar paciència per suportar el primer quart d'hora de joc. Els dos equips, amb les línies molt juntes i mirant més al retrovisor que no pas a la porteria rival, han quedat atrapats en un joc molt espès i feixuc. Hi havia més intensitat a la graderia, amb intercanvi de càntics entre les aficions, que no pas sobre la gespa. El lateral reusenc Alex Menéndez intentava projectar-se per la banda per posar pilotes a Fran Carbia i Mayor però el perill era esterilitzat per la defensa del Nàstic. Maikel Mesa, al minut '20, ha xutat alt i ha fallat l'ocasió més clara de la primera part pels grana, que avui vestien de groc perquè estrenaven una samarreta especial amb els colors de la bandera de Tarragona.

El Reus hi posava més ritme però Matilla, fitxatge d'hivern i per primer cop titular al Nàstic, tallava amb eficiència al mig del camp. Juan Muñiz ho ha provat de lluny per posar per davant el Nàstic però, en canvi, ha estat el migcampista del Reus Juan Dominguez qui ha estrenat el marcador al minut '39 en aprofitar un servei de banda que ha deixat en evidència la defensa local.

La segona part ha arrencat amb una dinàmica perillosa pel Nàstic perquè, enlloc de reaccionar per contrarestar l'avantatge visitant, ha sortit a veure-les venir. L'equip que entrena Antonio Rodríguez "Rodri" ha hagut d'escoltar com la seva pròpia afició el xiulava. El Reus, mitjançant Fran Carbia, provava d'eixamplar distàncies.

El derbi tarragoní ha fet un gir de 180 graus amb l'entrada al camp d'Álvaro Vázquez. El davanter cedit per l'Espanyol al Nàstic ha revolucionat el partit. Álvaro ha aportat pólvora a l'atac local i al minut '73 ha rematat de cap a la xarxa una bona centrada des de l'esquerra de Javi Jiménez.

Ha estat una alegria momentània la que han viscut els aficionats del Nàstic perquè cinc minuts després Vitor Silva ha engaltat un magnífic xut des de fora l'àrea per tornar a avançar el Reus. El portuguès ha col·locat la pilota a l'escaire de la porteria del Nàstic, impossible pel porter Dimitrievski.

Gaztañaga, ja en l'afegit, ha engaltat un xut des de fora l'àrea que a prop ha estat de suposar l'empat però, una vegada més, el Nàstic ha claudicat davant el el seu veí.