_
_
_
_
_
AGENDA

Recomanem...

POP / ART Patti Smith, CLÀSSICA Pablo González, LLIBRE Jaume Passarell, JAZZ Herbie Hancock, Comprar i beure BOTIGA Doméstico Shop

Patti Smith per partida doble. D'una banda en concert amb el seu grup, fent un repàs del repertori més elèctric. D'una altra, l'endemà del seu concert, s'inaugura l'exposició Art in Heaven, una col.lecció de fotografies i dibuixos fets per aquesta mena d'icona del punk. (Festival Porta Ferrada, Sant Feliu de Guíxols. Divendres 23 de juliol. 55 euros).

Pablo González, el nou director de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), s'estrena dissabte al Festival de Peralada dirigint un dels grans Rèquiems de la història de la música, el de Verdi. Obra d'un agnòstic que sabia molta música i que sabia explicar al pentagrama les emocions als humans. Emocions que de ben segur González provarà de fer arribar al públic. (Festival de Peralada. Dissabte 24 de juliol. 22 hores.)

Gran il.lustrador, Jaume Passarell, ja amb 40 anys, va tenir l'oportunitat (gràcies a un dels grans del periodisme català, Just Cabot) d'escriure articles, sobretot a l'irrepetible setmanari Mirador i al notable diari La Publicitat. Una selecció dels seus textos (Bohemis, pistolers, anarquistes i altres ninots; A contravent) permet capbussar-se en la vida barcelonina dels anys 20 i 30 portats per un català fluidíssim: el primer cabaret; el pistolerisme anarquista, l'inici del cinema...

Després de sorprendre el món l'any passat amb el seu homenatge a Joni Mitchell, Herbie Hancock acaba de fer un valent pas endavant amb Imagine Project, un grapat de cançons de diverses procedències (de John Lennon a Juanes) tractades més com a world music que com a jazz. Ara porta en gira aquest projecte però amb un grup essencialment acústic. Tot un repte. (Festival Jardins de Cap Roig, 24 de juliol. 22 hores. 30-100 euros).

La plaça de Sant Agustí Vell, al barri de Sant Pere, té un altre caire des del desembre passat. No és només perquè sigui inevitable amorrar-se a l'aparador encara que sigui de nit. Durant el dia, un gerro blanc i lluent gegant ple de flors vermelles convida a passar des del carrer. "Primer vam començar a vendre en línia i, com que ens anava bé, vam obrir una botiga. Són mobles molt especials i hi ha gent que prefereix veure'ls", explica el propietari, Octavio Muñoz, amb les mans a sobre una taula de fusta —la seva debilitat— de Tom Dixon. "Volíem optar per la màxima diversitat possible i oferir preus assequibles, tot i que és difícil". El 90% del que es ven és importat, tot i que hi ha alguna cosa de la terra, com les llums Coderch —fetes per Mercedes, germana de l'arquitecte català a casa seva— o les meravelloses catifes de Nani Marquina. Plaça de Sant Agustí Vell, 16. www.domesticoshop.com.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_