_
_
_
_
_

Agenda

Concerts, fotografia, teatre i art

CONCERTS

- New York Philarmonic . El Palau acull l'orquestra americana que interpretarà peces de Haydn, Schubert, Adams i Berg. (Avui, 20.30 hores).

- Elliott Murphy. El rocker novaiorquès porta la seva gira europea a Barcelona oferint un concert acústic al seu públic a la sala Bikini. (Avui, 21 hores).

- El Niño de la Hipoteca. Guiu Cortés actua al Barradas de l'Hospitalet, presentant el seu últim disc Que te vaya bien (Avui, 21.30 hores).

- Victor Manuel. Fa deu anys que no canta en solitari, però aquesta vegada ho farà a Sant Cugat en un espectacle dirigit per José Carlos Plaza. Teatre Auditori de Sant Cugat. (Avui, 22.00 hores)

- Astrud i el Col.lectiu Brossa. L'Auditori acull aquest projecte conjunt que reinterpreta la trajectòria musical dels Astrud. (Divendres, 22).

- Jabier Muguruza. El cantautor basc (a la imatge) presenta el seu desè disc Taxirik ez al Centre Cultural Barradas, dins el festival Barnasants (Divendres, 22).

- Cracker + Euro-Trash Girl . El power-punk dels Cracker sonarà amb el rock dels valencians Euro-Trash Girl a la Sala Apolo. (Divendres, 22).

- Alive + Goleen Fingers. Dos duos d'electrònica per una nit de ball amb música en directe a la sala barcelonina BeCool. (Divendres, 22).

- Joe Crepúsculo, The New Raemon i Manos de Topo . El millor de l' indie nacional per presentar la 5a edició del Let's Festival a la Salamandra de l'Hospitalet. (Dissabte, 23).

- Soledad Villamil. L'actriu de El secreto de tus ojos escull Barcelona com a plataforma europea per presentar la seva faceta com a cantant i presentar Morir de amor , el disc on projecta la seva música.

(Barnasants, dissabte 23).

- Fundación Tony Manero. La formació de funk catalana presenta el seu darrer disc Pandilleros al Teatre Borràs. (Diumenge, 24).

TEATRE

- Natale in casa Cupiello , d'Eduardo de Filippo. Oriol Broggi dirigeix aquesta comèdia coral on una família es prepara per celebrar el Nadal en el millor estil napolità. Durant tres actes s'empipen, es criden, es reconcilien i es volen d'una forma lligada a l'estètica neorealista tan típica de les obres de Filippo (Biblioteca de Catalunya, del 22 de gener al 24 de març).

- Der Aufhaltsame Aufstieg Des Arturo Ui, de Bertolt Brecht. L'últim muntatge de Heiner Müller continua sent emblemàtic quinze anys després d'estrenar-se: la història d'un ambiciós gàngster del Chicago dels anys 20 il·lustra l'ascens de Hitler i el creixement del nazisme. Aquesta estrena a Espanya del Berliner Ensemble (a la imatge) arriba amb les entrades esgotades (Teatre Lliure, 22 i 23 de gener).

- El millor dels mons , de Quim Monzó. Llibre, exposició i obra de teatre. La mort és el nexe d'unió de sis històries escrites per aquest autor, encara que no sempre apareix tràgicament, tan sols és present, és inevitable, o es fa quotidiana. Les morts de Monzó, que pugen a l'escenari la companyia estable del SAT, Teatre eSseLa, no ens aclaparen, ens diverteixen, ens distreuen i ens acompanyen amb naturalitat. (Sant Andreu Teatre, entre el 22 de gener i el 7 de febrer).

- Hotel, dulce hotel, de Joaquín Sabina. Basat en l'obra d'aquest cantautor, l'espectacle uneix música i humor a parts iguals i se submergeix en el satíric univers Sabina. En un hotel abandonat, el conserge i els seus amics es llancen a cantar els temes dels inquilins famosos que s'hi van allotjar. (Teatre Borràs, del 27 al 31 de gener).

ART

Obres sobre paper i cartró, pastels, grafits i collages de finals dels anys 60 fins a principis de l'any 2000, algunes d'inèdites, formen part de les 33 creacions de l'exposició que recorda el pintor i escriptor Albert Ràfols Casamada, mort el dia 17 de desembre.

Al costat de les obres es podrà veure una selecció de textos breus i poemes, "un diàleg entre el traç i la paraula", que procedeixen del llibre Policromia o la galeria dels miralls , en què l'artista evoca, des de l'escriptura, a alguns dels seus referents, com Mark Rothko, Pablo Ruiz Picasso i Henri Matisse.

La mostra que s'inaugura demà al Prat de Llobregat recorrerà diverses localitats catalanes com Cerdanyola, Igualada, Ripollet, Terrassa i Sant Celoni. Albert Ràfols Casamada. El traç i la paraula . Centre d'Art Torre Muntadas del Prat de Llobregat (Carrer Jaume Casanovas, 80). Fins al 28 de febrer. Després itinerant.

FOTOGRAFIA

Amb motiu del Premi Nacional de Fotografia atorgat a Ouka Leele al 2005, el Ministeri de Cultura va organitzar una exposició de la seva obra inèdita que avui s'inaugura a l'Hospitalet de Llobregat. La mostra, composta per 67 obres de format mitjà i petit, permeten veure les imatges menys conegudes d'aquesta autodidacta, una de les protagonistes de la movida dels 80.

El director de cine Rafael Gordon és el comissari d' Ouka Leele Inédita i només ha escollit una de les característiques fotografies pintades de l'artista amb la idea de poder mostrar altres facetes, com les seves obres realitzades amb càmera analògica, digital o telèfon mòbil. Retrats, autoretrats i escenes que són ben bé poemes visuals integren una exposició eclèctica i carregada de referències a mons externs (civilitzacions antigues, mitologies diverses, literatura) i interns (família, amics, somnis...). Ouka Leele inédita. Tecla Sala. Fins a l'11 d'abril.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_