_
_
_
_

Agenda

Música experimental, poesia, art...

Noves experiències sonores. El festival de música experimental LEM de Barcelona ha tornat a apropiar-se aquest mes d'octubre del barri barceloní de Gràcia per traçar un nou mapa de sonoritats i experiències innovadores. Els organitzadors compten, entre d'altres, amb l'artista Hector Zazou com aliat dins del programa. Es tracta d'un dels compositors més impredictibles del panorama musical contemporani. Obert a la incorporació de les noves tecnologies i disposat sempre a combinar les influències més diverses, Zazou ha experimentat amb la música moderna i els ritmes futuristes i tribals. Dissabte vinent presenta a l'auditori del Caixaforum el projecte Jeanne D'Arc, una simfonia composta per acompanyar el clàssic del cinema mut La passió de Joana d'Arc, de Carl-Theodor Dreyer. Música en directe i cinema, un binomi desfet amb l'arribada de les pel·lícules sonores que es recupera només en comptades ocasions. L'acompanyament que ha ideat Zazou està basat en el cant dels ocells, que ell ha reconstruït amb sons electrònics.

Però en el cartell del LEM destaquen, a més, altres propostes. Coneguda com a integrant del grup Antony & the Johnsons, Julia Kent té també al seu darrere un llarg recorregut. Dins del marc d'aquest festival, Kent ofereix una actuació nocturna a La Pedrera, on presentarà el seu últim disc, Delay, una aventura experimental en la qual el seu violoncel, modificat electrònicament, manté un diàleg amb tot un univers de sons que evoquen emocions molt personals. Concert de Julia Kent. Entresòl de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92). Barcelona. Dia 11 d'octubre, 22.00 hores / Concert d'Hector Zazou. Caixaforum (Marquès de Comillas, 6-8). Barcelona. Dia 13 d'octubre, 22.00 hores. -FERMÍN ROBLES

ESCENES

Poesia teatral. La poesia guanya públic quan s'escapa de la lectura íntima i adopta altres formats, com ara el recital. La companyia Teatre al Detall va encara més enllà amb Evidències, un muntatge teatral a partir de tres poemaris de Jordi Cienfuegos (Santa Coloma de Gramenet, 1973). L'amor, el desamor, la política, la guerra, la vida en parella i la relació amb la divinitat, sempre amb una mirada plena d'humor, són els grans temes de l'obra, estrenada a la Mostra de Teatre de Barcelona, on va obtenir els premis a la direcció i a la millor actriu (per a Txell Botey). Un altre muntatge escènic que traspassa les fronteres dels gèneres és Ciudad casting, exercici de teatre dins del teatre a partir de la peripècia de dos actors desarrelats que s'interroguen sobre la manera de donar forma artística als seus records sobre la ciutat que han deixat enrere (L'Havana) i la que els ha acollit (Barcelona). L'espectacle és una creació col·lectiva de Benito Escobar, Jorge Herrera i Malena Espinosa.

'Evidències'. Versus Teatre. (Castillejos, 179). Barcelona. De dimecres a diumenge, 19.30 hores. Fins al 21 d'octubre.

'Ciudad casting'. Antic Teatre (Verdaguer i Callis, 12). Barcelona. Dies 12 i 13 d'octubre, 21.00 hores. Dia 14 d'octubre, 20.00 hores. -BELÉN GINART

LLETRES

Enric Casasses i Andreu Subirats reten homenatge literari a Joan Salvat-Papasseit dins del cicle de poesia que organitza el bar musical Heliogàbal, local barceloní que acull diverses activitats culturals. Per evocar la figura de Joan Salvat-Papasseit -"cada ferida la sang d'un poema"- només cal recórrer als seus escrits, on va deixar dit: "Sóc, com home de lletres, d'imaginació escassa, més aviat elemental: tot ho he vist o viscut". 13 d'octubre, 22.00. Heliogàbal (Ramon y Cajal, 80). Barcelona. www.heliogabal.com

ART

Moviments sinuosos aplega en un mateix espai expositiu el treball recollit en vídeo de la coreògrafa Lucía Gironés i els gravats de Beatriz Palomero sobre la nuesa. Les dues mirades es complementen a la perfecció per mostrar els moviments i les oscil·lacions del cos femení en un territori on es barregen el món quotidià i les fantasies eròtiques. Almazen (Guifré, 9). Barcelona. Fins al 19 d'octubre.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_