_
_
_
_

Agenda

Novíssims. L'art més transgressor i experimental s'instal·la a partir d'avui a Olot de la mà de la sisena edició de Panorama, el Festival de Creació Contemporània. La majoria de propostes d'aquesta iniciativa multidisciplinària són estrenes a Catalunya i donen una idea de les tendències que segueixen o inventen els artistes emergents. En aquesta edició, el festival porta la llegenda el lloc on visc perquè es vol posar l'accent en la relació del fet creatiu amb el seu entorn i amb l'entorn dels seus receptors. Per això, una de les intervencions destacades serà la d'Albert Gusi que consisteix en simular una fumarola al volcà Montsacopa com si aquest entrés en erupció. L'acció es podrà veure des de diferents punts de la ciutat. A la programació també sobresurten altres propostes, com els espectacles Cavaterra, dels portuguesos Circolando, i Teatro da mangiare?, de la companyia italiana Teatro delle Ariette. L'oferta del festival, que es desenvolupa a diverses seus, es pot consultar al web : www.pnrm.net. Panorama, Festival de Creació Contemporània. Diverses seus. Olot (Girona). Del 31 de maig al 3 de juny.

DIVERSITATS

Directe potent. Un dels noms més punters del jazz actual i amb un directe més potent, el saxofonista James Carter, puja a l'escenari de la Nova Jazz Cava en un concert extraordinari en el qual a més de mostrar tota la saviesa jazzística (que és molta) presentarà el seu nou grup per reivindicar el trio clàssic de saxo acompanyat per un òrgan Hammond i una bateria. Nova Jazz Cava (Passatge Tete Montoliu s/n). 1 de juny, 23.00 hores. -M. J.

'Benvinguda Palestina'. Presentació del manifest 40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana, que ha rebut l'adhesió de desenes d'entitats. Hi participen, entre d'altres, Oriol Bohigas i Josep Fontana. Ateneu Barcelonès (Canuda, 6). Barcelona. 5 de juny, 19.00 hores. www.palestina.cat.

'Hadware Hacking'. En aquesta exposició, els artistes Pablo, Olaf i Ricard aconsegueixen crear amb el reciclatge de circuits electrònics originals i divertits objectes sonors. Almazen (Guifré, 9). Barcelona. Inauguració, 1 de juny, 20.00 hores i miniconcert a les 21.00 hores. Fins al 6 de juliol.

Memòria de Barcelona. L'ex president de la Generalitat Jordi Pujol i l'escriptor Matthew Tree, entre d'altres ponents, intervenen a l'acte inaugural de l'exposició Candel. La llibertat expressiva, homenatge a un gran cronista de la capital catalana. Biblioteca Francesc Candel (Amnistia Internacional, 10). Barcelona. 31 de maig, 19.00 hores.

Art multimèdia. L'artista britànic Ian Kirk parla de la seva obra en suport web, del seu treball com a director del festival de performances Fuerce! i de l'impacte dels blogs on-line. CCCB (Montalegre, 5). Barcelona. 31 de maig, 19.00 hores. www.cccb.org.

Mostra de Teatre de Barcelona. Entre setembre i desembre se celebrarà la dotzena edició d'aquesta iniciativa que permet a les noves companyies estrenar comercialment el seus treballs. Artípolis, l'entitat que l'organitza, ha obert la inscripció per a la nova convocatòria; els candidats tenen temps de presentar les seves propostes fins al 15 de juny. www.mostradeteatredebarcelona.com. -BELÉN GINART

DISCOTECA

'Obres de Ravel, Turina i Toldrà' (Harmonia Mundi), del Quartet Casals. Seductor àlbum que reuneix tres emblemàtiques partitures amb insospitats lligams: el Quartet per a corda, de Maurice Ravel; Vistes al mar, d'Eduard Toldrà, i Oración del torero, de Joaquín Turina. La interpretació és supèrbia: so transparent i elegància al fraseig, vigor rítmic, textures impressionistes i gran lluminositat mediterrània. No funciona, però, la inclusió dels versos de Joan Maragall que van inspirar Toldrà abans de cada moviment de Vistes al mar, recitats per Iván Sinyol: trenca la continuïtat. -J. PÉREZ SENZ.

'20 anys de Tradiconàrius' CAT/Discmedi).Com tots els anys el festival Tradicionàirus de la vila de Gràcia edita un disc múltiple amb els exemples més representatius de la seva programació. Per al seu vintè aniversari l'edició discogràfica és triple amb un total de 41 interpretacions que ofereixen en ventall (de grups novells als més veterans) tan variat com interessant de l'actualitat del folk i de la música tradicional del nostre país -M.JURADO

INSTAL.LACIÓ

Ha Schult és un artista mediambiental que sacseja consciències amb instal·lacions punyents. La seva última creació és una multitud d'homes-escombraries que denuncia el consumisme actual. Prop de 300 d'aquestes figures s'ubicaran a la Plaça Reial de Barcelona després de fer estada davant del Kremlin, la Muralla Xinesa i la Catedral de Colònia, entre d'altres destins. Plaça Reial. Barcelona. Del 4 al 9 de juny.

NOU ESPAI

La revista de tendències Rojo ha obert un nou espai multifuncional a l'Eixample barceloní dedicat a la promoció de l'art. ROJO®artspace (www.rojo-barcelona.com), que consta d'uns 200 metres quadrats distribuïts en tres sales, comença la seva activitat amb l'exposició dels treballs sobre tela de l'artista japonesa Aya Kato, plens d'herois i belles dames. ROJO®artspace (Girona, 61). Barcelona. Exposició de l'artista Aya Kato fins al 27 de juny. -R. BOSCO

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_