_
_
_
_
_
Televisió

Més de 500 matins al peu de l'actualitat

Cada matí, de dilluns a divendres, puntual a la seva cita amb els espectadors a les 8.00 hores, Josep Cuní es posa davant les càmeres per obrir una nova edició d'Els matins, el magazín informatiu de cinc hores de durada amb el qual desperta l'audiència de TV-3 des de fa més de dos anys. L'activitat a la redacció i els platós de la televisió pública comença dues hores abans de l'emissió, quan l'equip del programa al complet revisa les notícies d'última hora i posa a punt els continguts d'un espai dinàmic on l'actualitat mana i sol imposar canvis inesperats. La màxima és buscar la proximitat amb l'espectador i traduir les notícies en temes que li resultin propers. Líder dels matins a Catalunya (80.000 espectadors de mitjana), Els matins va complir la setmana pasada 500 edicions i els seus responsables pensen ja..."en el pròxim programa".

TV-3 va posar en marxa el magazín l'abril de 2004 amb la intenció de reforçar la franja matinal de la seva programació, que en aquell moment registrava unes audiències per sota de les expectatives, i per dirigir el projecte va confiar en un periodista experimentat com Cuní, que presenta el programa juntament amb Helena García Melero. Els matins va néixer marcat per l'esperit i el plantejament dels formats clàssics de la ràdio matinal: tertúlies, entrevistes, butlletins informatius i seccions de serveis útils per a l'espectador, que pot donar la seva opinió a través del telèfon, el correu electrònic o els sms . Un format, en definitiva, que Cuní coneix bé després d'una llarga trajectòria professional en la qual ha passat per diferents emissores. "La ràdio era un referent que vam tenir molt en compte, ja que era la principal competidora", explica el periodista, que fa un any va recollir el Premi Ondas al millor programa informatiu. "Després d'aquests 500 programes sento una gran satisfacció per haver respost a les expectatives de la cadena i a la confiança que Francesc Escribano va dipositar en mi quan va assumir la direcció de TV-3".

Al llarg d'aquesta primera etapa, han passat per Els matins destacats membres de la política, primeres espases del periodisme i la literatura, artistes, actors i esportistes de renom: Javier Solana, Arnaldo Otegui, la premi Nobel Rigoberta Menchú o l'escriptor Salman Rushdie, són només alguns dels convidats que han compartit protagonisme amb els ciutadans que participen en el programa.

Els matins reben diàriament una mitjana de 700 trucades o correus electrònics on els espectadors opinen sobre el programa. "Tradicionalment, la televisió no ha sabut explotar la interactivitat amb l'audiència i les noves tecnologies permeten fomentar aquest aspecte", opina Cuní d'un programa que ha rebut des dels seus inicis 160.000 sms per respondre les enquestes proposades i que recentment va batre el seu propi rècord amb 5.000 missatges en un sol dia.

Tot i que el guió del programa està marcat des de primera hora del matí, l'actualitat mana. Cuní recorda, per exemple, com va haver de reaccionar l'equip quan es van conèixer els atemptats del 7 de juliol de 2005 a Londres. També l'entrevista improvisada que li va fer a Enric Marco, antic president de l'Associació Amical Mauthausen i fals deportat als camps de concentració nazis, que va accedir a visitar el programa durant la seva emissió el dia en què tots els mitjans comentaven la seva impostura. "Li vaig enviar un taxi perquè vingués al plató en aquell mateix moment", recorda Cuní.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_