_
_
_
_
AGENDA

De la xarxa a les sales de cinema

El Festival de Cinema Creative Commons aterra al Macba en la seva tercera edició

La Colònia Castells, al bar-ri de les Corts, va ser derruïda a inicis d’any com l’última etapa d’un procés de reurbanització no només de l’espai sinó també dels veïns. Des que es va conèixer el projecte, es va organitzar una forta oposició en defensa de la vida de barri que el director català Xavier Artigas va recollir la història d’aquest microcosmos a [No-Res]: Vida y muerte de un espacio en 3 actos. El documental s’inclou a la secció oficial del Festival de Cinema Creative Commons de Barcelona (BccN 2012), que des d’avui fins al diumenge tindrà lloc a l’Auditori del Macba.

BARCELONA CREATIVE COMMONS
FILM FESTIVAL 2012
Del 10 al 13 de maig. Macba
www.bccn.cc

Coproduït per TV-3 i amb una part del finançament aconseguit mitjançant crowdfunding, el documental d’Artigas és una mostra de la convergència entre el model tradicional de cinema i els nous projectes, que neixen directament a Internet. Un pont que vol reforçar el BccN 2012, que avui comença amb una taula rodona sobre distribució a Internet organitzada per Media Antena Catalunya i on participaran els responsables de xarxes de distribució digital com Vodo o Filmin.

Aquest festival pioner en l’exhibició de cinema en Creative Commons, llicències de drets d’autor que permeten la còpia i distribució gratuïtes, arriba a la tercera edició amb una secció oficial polièdrica i internacional on s’inclouen curts, llargmetratges de ficció, documentals i fins i tot cinema sense càmera. “Estem en un canvi de paradigma a la cultura en general i no existeix cap model definitiu de futur, per això volem mostrar diferents projectes de com es poden fer les coses”, comenta Luis Roman, director del festival, qui afegeix que “exhibir obres digitals en una sala de cinema pretén mantenir les bondats del visionat col·lectiu i en pantalla gran”.

La música és la convidada d’aquesta tercera edició, amb títols com Esperando el Tsunami, un viatge de descobriment musical per Colòmbia de la mà del director francès Vincent Moon, o Vidas Ambulantes, documental de Julio Serrano i Alejandro España sobre els músics ambulants a Guatemala. Xerrades, un concert i fins i tot una banda sonora en directe completen l’aportació musical.

Els altres dos eixos del festival seran el cinema social i el cinema sense càmera. Malgrat que la coincidència amb l’aniversari del 15M és accidental, es projectaran quatre documentals que mostren les protestes del Sàhara Occidental, la plaça Tahrir, el moviment 15M i la colònia Castells. Unes mobilitzacions iniciades a la xarxa i que també han tingut incidència en el mode de producció del cinema. Les obres El hombre sin la cámara i Del Poder mostren com les gravacions dels ciutadans amb telèfons mòbils poden ser la base de pel·lícules col·laboratives d’alt nivell sense càmeres professionals.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_