El cinema ‘s’anima’ a Lleida
43 films es podran veure a Animac, que estrena tallers per al públic i un ‘village’
Un clip animat de la cançó Els vespres verds de Mishima, tema del nou àlbum de la banda, L’amor feliç, que s’editarà el 27 de març, serà l’exclusiva amb què aquest nit engega a Lleida la 16a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, un clàssic ja del gènere que organitza l’Ajuntament de la ciutat.
Amb el clip —creació del col·lectiu Nueveojos a partir de dibuixos d’Andrés Hispano— farà els honors d’inauguració la projecció al Teatre Municipal de la Llotja (20.30 hores) del film Le Chat du Rabbin (El gato del rabino), dirigit per Joann Sfar i Antoine Delesevaux. És un dels millors treballs de l’animació francesa recent, basat en el còmic homònim del mateix Sfar del 2002.
Aquest serà l’aperitiu de quatre dies de presentacions, sessions infantils, debats, cursos, tallers i espais de creació. En total, es projectaran 43 films en quatre sessions oficials de curtmetratges, doblant el nombre de sessions respecte d’edicions anteriors, de dos a quatre. Totes es projectaran dues vegades: una a la Llotja i l’altra al CaixaFòrum per donar opció al públic de no perdre-se’n cap.
Les sessions oficials seran, en el fons, una selecció de pel·lícules amb el millor cinema d’animació del moment, amb films de tot el món: des d’Israel fins a Croàcia o els Estats Units i el Japó, passant per Lituània, Rússia, Corea del Sud, Sèrbia i l’Iran, entre d’altres.
Animac dedica enguany una retrospectiva a Suzie Templeton, escriptora i directora especialitzada en animació Stop Motion, avalada per premis de prestigi: un Oscar pel film Peter and the Wolf i dos premis Bafta per Dog (2001) i Stanley (1999), que es podran veure diumenge.
Una de les novetats destacades d’aquesta edició és la creació d’AnimaCrea, espai de creació obert on el públic podrà conèixer, a través de diversos tallers, les diverses tècniques d’animació.
Un altre espai de nova creació serà AnimacVillage, punt de trobada on s’instal·larà una gran pantalla amb tota la programació de la mostra. Per primera vegada també hi haurà un cicle de conferències i taules rodones sobre temes d’interès pel sector, que pretén ser un pont entre creadors, públic i indústria.
La nova directora d’Animac, Carolina López, assenyala que aquest any “s’ha fet un pas més cap a la professionalització del festival” amb la voluntat d’obrir-lo a més públic seguint una línia independent i arriscada. La clausura, diumenge, la faran els curtmetratges de grans mestres, com Koji Yamamura, Barry J. Purves, Wendy Tilby, Amanda Forbis, Coe Hoedeman i Kamil Polak. I també es lliurarà el premi del públic al millor curtmetratge d’ani-mació de la mostra.
ANIMAC
Lleida
De l'1 al 4 de març
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.