_
_
_
_
_

La Rebotiga

Lluís Massanet, societat canviant, presos religiosos...

Nou poemari de Lluís Massanet

Concebuts cadascun d'ells com una una unitat pròpia, els quaranta-tres poemes que conformen el nou poemari de Lluís Massanet tenen un fil conductor: "la transposició en mots de les vivències d'una consciència alterada per un afinament constant, per la voluntat de relligar-se amb el que l'envolta", en paraules de l'autor. Aquest és el cinquè recull de poemes de Massanet, traductor d'autors com Patricia Highsmith, Charles Bukowski o Antoni Tabucchi, i autor de versions catalanes i adaptacions escèniques d'obres com Rèquiem , Totes culpables o La mel.

Entretant. Lluís Massanet. El Gall Editor. 43 pàgines. 12 euros

Un desagradable assumpte de família

Benjamin Black -pseudònim amb el qual l'escriptor irlandès John Banville s'ha introduït amb gran èxit en la narrativa de misteri- presenta un nou títol que el referma com un mestre de la intriga. L'acció se situa a Nova York, on l'ex reporter John Glass es dedica a escriure la biografia del sogre, magnat de les comunicacions i antic agent de la CIA. Tot canvia quan el jove investigador que li proporciona informació per al llibre, conegut com a Lèmur, destapa un assumpte desagradable sobre la família. El Lèmur és assassinat i Glass haurà de descobrir qui el va matar. Traducció al català d'Eduard Castanyo.

El Lèmur. Benjamin Black. Bromera. 196 pàgines. 16,50 euros

Relats sobre el dia a dia d'una societat canviant

Set relats componen aquest volum de Joan Esculies que submergiran el lector en el dia a dia d'una societat canviant, complicada i reglada fins a l'extrem, en la qual alguns intenten adaptar-s'hi, altres se salten els condicionants i molts es deixen emportar o esdevenen víctimes inconscients dels prejudicis. Una nova mostra de l'enginy literari d'Esculies, que va guanyar el Premi Mercè Rodoreda el 2005 amb el seu anterior recull de relats, Tràilers.

Contes bàrbars. Joan Esculies. Edicions de 1984. 115 pàgines. 13,50 euros

Les vivències dels presos religiosos a la Model

Eclesiàstics i laics que van ser tancats a la presó Model de Barcelona el 1937 únicament per la seva condició de catòlics van escriure poemes i altres textos en què expressaven les seves angoixes i descrivien la vida quotidiana al centre penitenciari. Són textos commovedors que els reclusos escrivien secretament, sovint en bocins de paper que havien d'amagar als llocs més impensables per burlar els controls de la presó. L'investigador Jesús Alturo ha aplegat alguns dels textos que s'han pogut recuperar i els complementa amb escrits de la immediata postguerra.

El calze i la lira entre reixes. Jesús Alturo. Pagès Editors. 256 pàgines. 18 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_