6 fotos

Interior de la tumba de Tutankamón

El rey Tutankamón murió en torno al 1323 a.C. Su tumba intacta, con su famosa máscara fúnebre de oro, fue descubierta en 1922 por el egiptólogo británico Howard Carter

"Fins ara el resultat principal és que hi ha alguna cosa, tot i que encara és desconeguda, darrere de la part de l'emmurallat nord de la tomba", ha dit el cap del Departament d'Antiguitats egipci, Mahmud Afifi. A la imatge, vista del sarcòfag de Tutankamon a Luxor.KHALED DESOUKI (AFP)
El cap d'Antiguitats ha detallat que en un estudi anterior a la tomba dels fills de Ramsès II, l'escàner va mostrar un resultat molt similar a l'obtingut en la tomba del conegut "faraó nen", on sí que es va constatar l'existència de cambres ocultes darrere dels murs. A la imatge, la mòmia del rei Tutankamon a l'interior d'una urna climatitzada a la tomba subterrània a Luxor.KHALED DESOUKI (AFP)
El ministre d'Antiguitats, Mamdouh Al Damati, ha assegurat, per la seva banda, que els resultats de l'anàlisi i les exploracions, fets entre dijous i divendres, mostren amb "un 90% (de certesa) l'existència d'un buit darrere de l'emmurallat nord de la tomba, cosa que indica l'existència d'una cambra, que encara no ha estat descoberta". A la imatge, vista del sarcòfag del rei Tutankamon a Luxor.MOHAMED ABD EL GHANY (REUTERS)
El ministre d'Antiguitats, Mamdouh Al Damati, ha insistit que no es decidiran els procediments que es prendran "fins que conclogui l'estudi dels resultats i dels detalls registrats pels aparells de radar i infrarojos dins de la tomba". A la imatge, detall de la mòmia del rei Tutankamon a Luxor.MOHAMED ABD EL GHANY (REUTERS)
Aquestes dades seran analitzades per l'expert japonès en radars Hirokatsu Watanabe durant un mes, amb la finalitat de desenvolupar un pla per assegurar-se què és exactament el que hi ha darrere del mur. A la imatge, el sarcòfag de Tutankamon a Luxor.MOHAMED ABD EL GHANY (REUTERS)
Tutankamon va regnar breument durant el segle XIV a. C, quan encara era molt jove, i va morir sobtadament. A la imatge, la mòmia del rei Tutankamon exposada a la seva tomba de la vall dels Reis a Luxor.KHALED DESOUKI (AFP)