Deu de les millors gelateries de Barcelona

La llista de millors llocs on menjar gelats cada vegada és més extensa

Un gelat de Gelato Collection, a la Rambla de Barcelona.Gianluca Battista

És un no parar. Cada dia obre una nova gelateria a Barcelona. I la qualitat també és cada vegada més bona. Ho reconeix Massimo Pignata, el fundador de Delacrem, la gelateria amb més cues de la ciutat i que està a punt d’obrir un tercer local. També ho diu Albert Adrià, que fa poc ha obert Gelato Collection a la Rambla. Així que aquí va una selecció, només una desena de les millors gelateries.

Delacrem

Fins i tot Dua Lipa fa cua per un gelat de Delacrem, com vam poder veure a les xarxes quan la cantant va venir a Barcelona. A en Massimo Pignata no li fan cap gràcia les cues que es formen davant dels seus locals perquè considera que l’experiència ha d’incloure un bon gelat i una bona atenció. Però no hi pot fer gaire. O sí. Com obrir una tercera botiga, que es dirà Delacrem Terra i estarà al carrer Muntaner, quan es troba amb Consell de Cent, és a dir, a quatre passos de l’original d’Enric Granados. Estarà enfocada als productes del territori, esprement al màxim la línia De la Terra que va començar fa un parell d’anys. Està previst que obri a mitjans d’agost. Així que per ara, en teniu dues obertes. La d’Enric Granados amb gelats més clàssics, com el de festucs i el d’avellanes, dels més venuts, i al passeig Sant Joan, sabors més experimentals, com llimona amb matcha o el de xocolata, préssecs i ametlla. Tots igual de cremosos. Carrer Enric Granados, 15. Passeig Sant Joan, 59.

Un gelat de Delacrem.

Gelato Collection

Albert Adrià ja té la seva propia gelateria a Barcelona, a la Rambla. Feia almenys quatre anys que la volia muntar, amb Alfredo Machado, el verdader mestre dels gelats que treballa amb ell des de fa anys. Gelato Collection té un aspecte sofisticat i amb sabors de tot tipus: des dels clàssics de vainilla, xocolata o fruites de temporada, fins als més experimentals amb combinacions com els gerds amb litchi i rosa, o els que porten alcohol, com el margarita amb flor d’hibiscus a l’estil del còctel. La Rambla, 136.

Dvd 1220 Barcelona, 02/07/2024 - Abre 'Gelato Collection en la Rambla de Barcelona, de la mano de Alfredo Machado Díaz y Albert Adrià. Foto: Gianluca BattistaGianluca Battista

Paral·lelo

Una altra referència en gelateria italiana és Paral·lelo. Fa anys també que van escampant la fama d’elaborar alguns dels millors gelats de Barcelona, i aquest èxit els ha permès obrir fa un any una segona gelateria. Hi trobareu un referescant sorbet de síndria, però també un gelat de cireres al qual li han afegit cafè. Cada temporada treballen amb els productes del moment i proveïdors de proximitat. Per exemple, el de iogurt està elaborat amb llet de la granja Cal Porta, i hi afegeixen una mica de cardamom. Carrer Sèneca, 18. Ausiàs Marc, 55.

Gelat de mantega, anxova i crostons de la gelateria Paral·lelo, a Barcelona.

La gelateria di Michele

Al barri del Fort Pienc, Michele Toso fa cinc anys que va obrir La gelateria di Michele per fortuna dels veïns. És una gelateria petita i no té un ventall molt ampli de sabors, sinó més aviat els clàssics, però tots estan elaborats a diari per ell mateix. Sorbets de fruita de temporada, com préssec, cireres o maduixes, es mesclen amb gelats cremosos de festucs, xocolata o vainilla. La última incorporació és el gelat de galeta Lotus, que s’ha convertit en un èxit similar al del gelat de galeta Oreo. Carrer Ribes, 37.

Cremeria Toscana

Podríem dir que la Cremeria Toscana va ser de les primeres gelateries en ensenyar-nos que els millors gelats són cremosos i no excessivament freds, al contrari de com estàvem acostumats a menjar-los. Darrere d’aquest nom també hi ha un italià, Andrea Giuntoli. Hi trobareu sorbets de fruites de temporada i també clàssics com el gelat de festucs o xocolata. Si amb aquesta calor no teniu ganes de sortir de casa, els podeu comprar al portal on line. I és una gelateria que s’ha anat expandint, també els podeu trobar a Mataró i a Molins de Rei.

Pichi

El Poble-sec estava bastant orfe de gelateries fins que va arribar Pichi fa tres anys. Aquí els gelats es fan cada dia a l’obrador, amb sabors clàssics i alguns de més originals, com el de sobao pasiego o el de mel i mató, que es conserven en caixons metàl·lics refrigerats, protegits dels canvis de temperatura i la llum. A més dels cucurutxos i terrines també podeu demanar el gelat dins del brioix de moda. Carrer Lleida, 41, Barcelona.

Gelateria Pichi a Barcelona.


Gelateria da Gallo

Una de les especialitats de la Gelateria de Gallo és el brioix amb gelat a l’interior, una mescla típica siciliana que s’arrodoneix planxant el brioix. Aquí hi trobareu molts sabors, però els que tenen més èxit són el gelat de festucs –amb festucs de Bronte cultivats per la família de Nuncio– o el de xocolata de Modica –una xocolata artesanal de textura granulosa. També é sun bon lloc per prednre una granita, que és la mare del gelat, i aquí la fan de vuit sabors, entre els que destaquen el de llimona, d’ametlla, de figa, de mora i cafè. Fa poc han obert una segona gelateria al Born. Carrer Mallorca, 277. Carrer Canvis vells, 2, Barcelona.


Selvática

Selvática ja ha complert sis anys a Gràcia. Un lloc creatiu on trobar gelats sorprenents, com ara préssec amb cirera i espígol; como amb genjibre; cacauet amb caramel, galeta i xocolata o síndria amb maduixa. Val la pena passar per aquesta gelateria de Gràcia a conèixer les seves novetats i no us la perdeu si teniu intolerància a la lactosa o sou vegans perquè pensen i molt en vosaltres. Carrer Martínez de la Rosa, 65.


Gocce di latte

Un clàssic del Born. Gocce di latte es va fer famós pel seu gelat de festucs, com la majoria de gelateries italianes que ens van ensenyar que aquest sabor no era verd fluorescent, però també pel seu gelat de xocolata, oli i sal. Diria que va ser dels primeres en portar aquest clàssic cap a la gelateria. És el pla ideal durant una passejada pel Born, aturar-se al Pla de Palau i fer un gelat aquí. També tenen una segona botiga molt a prop amb oferta exclusivament vegana. Pla de Palau, 4. Espaseria, 14.

Cajú

Al Born, fa un any que hi ha una altra gelateria que cal tenir al radar. Es diu Cajú i els seus gelats són 100% plant based, és a dir, que no fan servir productes d’origen animal, i aconsegueixen uns gelats molt cremosos. Se centren en el sabor, de manera que a cada xarrupada es noti el gust de l’ingredient principal. Entre els més ben valorats hi ha el de festucs o el d’avellanes, però també els de fruites. Ells mateixos elaboren els cucurutxos, també seguint la filosofia vegana. El local és minimalista i els gelats s’amaguen en pous perquè no els toqui la llum ni baixi la temperatura. Diuen que és la millor manera de conservar-los. Carrer Rera Palau, 9.





Sobre la firma

Más información

Arxivat A